tritikálé

Rendeljen a Karintia NAK termésverseny győztes és számos egyéb kísérlet dobogós helyezettjeiből!
Kissé magasabb lesz idén egy tonna vetőmag ára!
Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a piac a prémiumminőséget nem fizeti meg, ezért a gazdák inkább a magas termőképesség felé fordulnak. Így ma már a magyarországi vetésterület több mint 50%-án bőtermő fajtákat termesztenek.
Tovább erősödik a hazai kalászosvetőmag-kínálat.
A mögöttünk lévő 2017-2018-as termelési év is sok tapasztalatot és tanulságot hozott az őszi kalászos gabonák ágazatában dolgozók részére.
Az őszi vetésű kalászosok vetése lassan megkezdődik, el kell dönteniük, hogy milyen típusú búzát, árpát, rozsot vagy tritikálét termelnének szívesen.
Érdemes sietni, ha Bőtermő vagy Prémium minőséget adó Pannon régióra nemesített kalászos fajtára vágyik!
A hazai búza vetésterülete az elmúlt években 950 ezer és 1 millió hektár között realizálódott.
Az Isterra Magyarország Kft. fajtái már hazánkban is bizonyítottan bőtermő, jó minőségű búzák. Folyamatosan az élmezőnyben végeznek termőhelytől és évjárattól függetlenül.
A tritikálét a világ legtöbb országában alternatív növényként hasznosítják. Magyarországon is a gyenge homoktalajokon a rozs helyettesítésére...
A horvátországi székhelyű Bc Intézet 120 éves fennállásának ünneplése évében büszkén prezentálta BC hibridkukorica-kínálatát, 2017. szeptember 12-én Kocsola község határában.
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait.
Őszi kalászos vetéséhez széles faj-fajtaválasztékot kínálunk, amelyből partnereink csávázási és kiszerelési igényük, illetve szaporulati fok szerint választhatnak.
A tritikálé figyelmet érdemlő takarmány- és élelmiszernövényünk, de keveset tudunk róla.
A Nitrogénművek Zrt. Vetőmag-kereskedelmi Üzletága 2014-ben kezdte meg működését.
A Vetőmag Szövetség Szervezet és Terméktanács nettó 92 ezer forint tonnánkénti piaci körülmények alapján várt tájékoztató árat tett közzé az őszi kalászosok II. szaporulati fokú vetőmagjaira.
Az 1995-ben alakult Karintia Kft., a három nemesítő házzal rendelkező Mauthner cégcsoport tagjaként, a legmodernebb őszi kalászos genetikai állományt tudja a magáénak.
Hazánk adottságai kiválóak a kalászos gabonák termesztéséhez.
Idén harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Tritikálé Napot.
A SAATEN-UNION őszi vetésű hibridjeinek és fajtáinak töretlenül növekvő népszerűsége, valamint a mögöttünk hagyott időszak eddig elért eredményei alapján nagy optimizmussal tekintünk a jövőbe.