zöldítés

Az uniós programok csúszása esetén is számolhatnak a gazdák a támogatások előfinanszírozásával.
Az előlegfizetéssel a gazdáknak az őszi munkák zavartalan elvégzéséhez nyújtanak segítséget.
A termelőgazdák egy nagy részét ellátták az üzletkötők valamiféle tanáccsal: a hideg téli napokon volt idő elmélkedni, hogy mit is vagy mivel is teljesítsük ezt a „zöldítést”.
A helyesen összeállított zöldítéssel egy lazább talajszerkezetet kapunk, különösen, ha mélyreható gyökérzetű fajt is tartalmaz a keverékük.
A több mint 25 éve vetőmag-termeltetéssel, -feldolgozással és -forgalmazással foglalkozó Lajtamag Kft. 2019. február 5-én partnertalálkozót rendezett Győrben, ahová közel 100 termelő érkezett
Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás
A 26. lapszámban igyekszünk minden segítséget megadni a rendkívüli szárazsággal induló szezon speciális problémáihoz.
Mire érdemes odafigyelni, amikor zöldítő keveréket választunk, hogy az elősegítse, és ne hátráltassa a repcetermesztést?
Güttler gépbemutató az egri szőlőkben
Jelenleg a legkritikusabb gond, hogy a Föld növekvő népességszáma és a fogyasztásösztönzés együttes hatására bolygónkon az élet egyre nagyobb veszélybe kerül.
Zöldítés és zöldtrágyázás, tapasztalatokkal és jogszabályokkal fűszerezve
Hazánkban az agrárerdészeti rendszerek a mezőgazdasági alkalmazása annak ellenére kevésbé elterjedt, hogy számos előnyt jelen a gazdálkodók számára.
A szántóföldi növénytermesztésre a két legnagyobb hatással bíró tényező az időjárás és a talaj. A jövedelmező növénytermesztés alapja, hogy e...
A 2018-as év megint jelentős változásokat hozott a zöldítésben
A belvizes területeken őszi vetésű állományok pusztulhatnak ki, talajmunkával előkészített táblarészek válhatnak megközelíthetetlenné az átmeneti vízborítás miatt.
Azonban eredményesen továbbra is csak magas technológiai színvonalon és kellő odafigyeléssel termeszthető.
Manapság a sikeres szántóföldi termelés már nemcsak a megfelelő vetésváltás, vetőmag, növényvédelmi technológia, vagy okszerű tápanyag-gazdálkodás,...
Februári érdekességek!
Bár az 50-es évek óta létezik, Kelet-Európában és nálunk is a 90-es években bontakozott ki a faktorálás, a faktorcégek jelenléte-működése. A gyors térhódítás nem véletlen:...
A legnagyobb területen termelt, legjelentősebb hazai gabonanövényünk termelésében átlagos évet zártunk.