fbpx

Innováció az Ipar 4.0-nak köszönhetően

Írta: Csomor Zsolt - 2018 december 04.

Zsigó Róbert elmondta, hogy a 2015-ben elfogadott Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiánk is megfogalmazta, hogy Magyarország nemzeti érdeke a hazai lakosság egészséges, biztonságos és megbízható élelmiszerellátását a lehető legnagyobb mértékben hazai forrásokból, a lehetséges itthon hozzáadott értékkel biztosítani. Ezen kívül kiemelkedően fontos a vidék önfenntartó képességét, munkalehetőségeit megőrizni, és ezt az élelmiszer-feldolgozás arányának növelésével is javítani.

Az államtitkár kiemelte, hogy az Ipar 4.0 megoldások alkalmazásával az élelmiszeriparban is gördülékenyebbé és kiszámíthatóbbá tehető az ellátási lánc, vagy előre diagnosztizálhatóak a meghibásodások: ezzel elkerülhetőek a nem tervezett leállások. Emellett növelhető az energiahatékonyság, és garantálható az élelmiszerlánc-biztonsági szabályozásnak való megfelelés.

Összeállította: Csomor Zsolt