13.7 C
Budapest

Gazdaszemmel

Viták érlelik a fejlődést ebben a családi gazdaságban

A mezőgazdaság kérdései mind visszaköszönnek a Szigeti Farm családi gazdaságában.

Lovas világ: „mindent beleadtunk”

Hazánk egykor lósport-nagyhatalm volt. Ma nagy versenyre készülünk – így vall Lázár Vilmos.

A precíz munka az alap

Ebben a szemléletben nem csak a növény táplálása a fő cél, hanem a talaj és a növény kapcsolatának gondos elemzése, illetve az arra épülő eljárások.

A kétméteres takarmánygabona, ami felgyújtja a kombájnt

Rozs: az egyik legjobb takarmánynövény a mezőfalvai szarvasmarhatartásnak.

Ozorán gazdálkodik Kneisz Annamária és Erika

Nagyon sokat áldoznak innovációra.

Viktória a fiáért kezdte, aztán beleszeretett a fürjezésbe

A kisfia vashiányát akarta egészségesen kúrálni – mára elkötelezett a minőségi tartás és élelmiszer-feldolgozás mellett Urbanics Viktória fürjészete.

Szarvasmarhatartás: megvalósult álom és a hétköznapok

Ekmann László várvölgyi Angus-birtoka jó példa arra, hogyan lehet 50 hektáron is értéket produkálni.

Lipp Adrienn útja a falutól a New York Times címlapjára

Magyar vadászkirálynő a New York Times címlapján: a szép és izgalmas Lipp Adrienn Úrkútról.

Csak bizonyos feltételek mellett

Berki Gyula, a Bicsérdi Arany-Mező Zrt. vezetője a szójatermesztésről és a termőterületről

Nászajándékból indult el a modern üllési üvegházgazdaság

Húszéves erőfeszítésének eredményeként ma az ország egyik legszebb, korszerű paprika-üvegháza működik Üllésen, a Farkas család farmján.

A dűlőszelektált boroké a jövő

A Schieber Pincészet 54 hektáros családi szőlőbirtoka a Szekszárdi borvidéken található.

Családi derű pirkadat és alkonyat közt

A lelkesedés, a természetszeretet és hozzáértés mellett a családi együttműködés szép példáját adja a Bujdosó Pincészet.

A gép precíz, de az ember nélkülözhetetlen

Sokat tud a gép, de az állatok gondozását továbbra is az ember biztosítja – vallja a Legszebb-birtok pályázat nyertese

DEKALB Kukorica

A DEKALB-kukoricaportfólióban idén négy, a 2021-es vetőmagszezonban pedig kettő új hibrid bevezetésére kerül sor.

Halászlébe, pörköltbe itt érik a fűszerpaprika

Jövedelmező, szép hivatás a termesztése, mégis bizonytalan a fűszerpaprika jövője.

Lézert, repülőt is bevetnek a magyar rizstermesztők

Minőségben a hagyományos rizstermesztő vidékekkel is felveszi a versenyt a hazai!

Tisztelettudó versenyképesség

50-től 5000 hektárig van igény és nyitottság a precíziós gazdálkodásra – mondja a területen jártas gazdaságvezető.

Amikor a vidékiek csak mosolyognak a városra

…pedig van köztük dúsgazdag informatikus, sztármenedzser, olimpikon vagy gépészmérnök.

Ez a hivatás az életem

Apai útmutatás révén szenvedéllyel és szakértelemmel szolgálja az agráriumot.

Boldog a hárem Sellyén

Ha az állat érzi, hogy biztonságban és jólétben él, ott a jövedelmezőség is biztosított!

Csak olyat adunk el, amit mi magunk is megeszünk

A Fejér megyei kistelepülésen kiderül, mitől lép előre egy összetartó család

Aki megtalálta a tűt a szénakazalban

Maga is megdöbbent, hogy a világszerte kibontakozó klímaváltozásra vonatkozó kutatási eredmények az ő táblázataiban már régóta világosan kiolvashatók.

„Szeretettel ápoljuk a fákat…”

Ahol a minőségi termékek előállítása mellett a dolgozók boldogsága és jóléte a cél.

A szakma is jutalmazta a Balogh Farm munkásságát

A Balogh Farm számára fontos folyamatosan lépést tartani a precíziós gazdálkodás fejlődésével.

Szigorú szelekció a jó üzlet alapja

„Mindig is közel állt hozzánk az állatok szeretete, tenyésztése, és mindannyiunknak öröm, amikor látjuk-halljuk, hogy a vevőknek is örömet okoztunk a tenyészállatainkkal.”

Csodálatos, de nem történik csodaszerűen

A szója igényes, gondos növényvédelmet igényel, de szépen jövedelmez – állítja a hazai vetőmag-előállítás egyik fő gazdasága a Baranya megyei Hobolon.

Nincs szabadnap, de megéri a munka

Sorra nyeri a díjakat Homrogd-Diczházán a charolais-tenyésztés

Egymást meghallgatni aranyat ér

A talajt kell figyelni, és próbálkozni, nyitottnak lenni új megoldásokra – vallja a Vas megyei gazda.

Hiszünk abban, hogy a munka kifizetődik

Claessens Peter szerint nem várni kell a segítségre, hanem cselekedni

Ami most még akadály, akár segíthetné is az ágazatot

Ledó Ferenc: a versenyképes termelésnek van jövője.

Ahol tényleg társ a munkatárs

Ötvös Tibor jánoshalmi gazdasága folyamatosan dobogós a termésversenyeken

Családon belül egyesítik a szőlész-borász szakmát

A hagyományos és az innovatív technológia teszi világszerte sikeressé a szigetcsépi Gál família borait.

120-150 lóerős lesz a jövő magyar traktora

Miniszterek is látták már a jánoshalmi Renner-művek Dutra-modernizációját

Szláv igéből ír kész regényt a magyar pálinka

A pálinka élmény – csúcsgasztronómiai szintű italok Harcról

Lehet-e világsiker a magyar pálinka?

Akiknek munkakörük és küldetésük a kulturált pálinkafogyasztás: Szöllősi Edit a magyar pálinkakultúráról

Contact Us

0