Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány

Cím: Bajcsy-Zsilinszky út 42
Weboldal: https://avhga.hu/
Telefonszám: +36 1/474-5070

Egyedülálló a hazai finanszírozási szektorban

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány feladata készfizető kezesség nyújtása olyan mikro-, kis- és középvállalkozóknak, amelyek mezőgazdasági területen működnek vagy tevékenységük a vidéki térséghez kapcsolódik.

Kezességvállalásunk elősegíti azon vállalkozások finanszírozását, amelyek nem rendelkeznek elegendő fedezettel, így hitelezésük, támogatásuk kockázatos a pénzügyi intézmények számára. Az agrár és vidéki kis- és középvállalkozások forráshoz jutását az Alapítvány kezességvállalása közvetett módon, járulékos formában tudja elősegíteni a fedezeti oldal erősítése révén.

Az Alapítvány tevékenységét hitelintézettel egyenértékű pénzügyi vállalkozásként, alapítványi formában végzi, amely forma egyedülálló a hazai finanszírozási szektorban. E kettősség biztosítja mind a vállalkozások, mind pedig a pénzügyi intézményi partnerek számára, hogy az Alapítvány maximálisan eleget tudjon tenni – a KKV szektor pénzügyi életképességének javítását célzó küldetésének.

Az alapítványi formának köszönhetően mindig az agrár és vidéki területen működő mikro-, kis- és középvállalkozások pénzügyi érdekeit tartjuk szem előtt. Az Alapítvány kockázatvállalási hajlandósága magas, és a vállalkozások forráshoz jutását kedvező kezességi díjak biztosításával tudja széles körben támogatni.

Hitelintézetekkel egyenértékű pénzügyi vállalkozás státuszunk biztosíték arra nézve, hogy a hitelintézetek a finanszírozási folyamat során kezességünket kedvező kockázati besorolás mellett vegyék figyelembe.

Az Alapítvány működését a Magyar Nemzeti Bank ellenőrzi.

A kezességnyújtás mellett különböző információs eszközökkel is segítjük a vállalkozásokat, főként pénzügyi kérdésekben. Garancia címmel a KKV finanszírozást, uniós és állami vissza nem térítendő támogatási és pályázati lehetőségeket, vállalkozói és a finanszírozási témához kapcsolódó szakmai interjúkat bemutató kiadványt terjesztünk agrárlapokon keresztül. Nyomtatott és online sajtóban, agrárkonferenciákon, valamint agrárkiállításokon ismertetjük a kezesség lehetőségét.

Olvasson tovább!