Bezárás

RS Bt.

Cím: Kertész u. 9.
Telefonszám: +36-69/311-373

Gyors megtérülés. A precíziós szárítás alapja a Videokontroll segítségével ellenőrzött szárítási folyamat.

A Videokontroll a precíziós szárítás alapgépe, melynek lényege, hogy modern informatikai és információtechnológiai alkalmazások, a szárítástechnika és a kreatív műszaki megoldások révén optimalizáljuk a vízelvonás folyamatát.
Ezzel a termény minőségének megőrzését helyezzük a középpontba, tiszteletben tartva a növénynemesítés és növénytermesztés eredményeit, valamint az állattenyésztés igényeit. Egyedülálló megoldásunk révén nő a hatékonyság és teljesülnek környezetvédelmi és fenntarthatósági elvárások.
Csökkenthető a toxinok mennyisége a raktározás során, egészségesebb takarmányt kapnak haszonállataink, egészségesebb ételhez jutunk mindannyian, ezért dolgozunk. A Videokontroll négy évtizednyi tapasztalatra épül, azoknak a mezőgazdasági vállalkozásoknak készült, akik rendelkeznek szemestermény-szárítóval. Rendszerünk ezeknek a sokszor százmilliós értékű gépeknek a precíziós beüzemelését és tűz elleni védelmét segíti.
A szemestermény-szárítás a növénytermesztés egyik legfontosabb művelete. A tartós tárolás feltételeit meg kell teremteni, mivel a betakarítás és a felhasználás ideje eltér egymástól. Nagy mennyiségű szemes terményt nem tudunk szárítás nélkül raktározni. Ahhoz, hogy biztonságosan kerülhessen raktárba a termény, nélkülözhetetlenek a terményszárítók. Hazánkban a keresztáramú aknás szárítóberendezések terjedtek el leginkább, a magas termésátlagok és az eltérő üzemméretek kapcsán felmerülő változó teljesítményigény miatt. Ezeknek számos típusa igen változatos részmegoldásokkal üzemel. Ez a sokszínűség nehezíti az üzemeltetők számára az eszközök kiismerését és optimális kihasználását.
Alapvető felhasználói igény, az egyenletesen száraz termény. Ez csak szigorú fizikai törvényszerűségek mentén és a szükséges műszaki feltételek megteremtésével lehetséges. Ez különösen igaz a Waxy kukorica szárítására, ahol a maghőmérséklet nem lehet 60°C felett. Az egyenletesen száraz termény eléréséhez szükséges egyik legfontosabb tényező az egyenletes mennyiségű és egyenletes, ismert hőmérsékletű szárítóközeg átáramoltatása a terménytömegen.
Az ősszel betakarítandó termények esetében a tűzveszélyre is gondolnunk kell, biztos megoldást a precíziós szárítás jelent. A precíziós szárítás a korosabb szárítókkal és a legújabb technológiákkal is megvalósítható. Jelentős megtakarítási lehetőségeket aknáz ki az energiafelhasználás tekintetében. Az első adatok a torony diagnosztikája során általában ugyanazokat a jelentős eltéréseket hozzák felszínre. A leggyakrabban előforduló eset, hogy a szárítón belüli hőmérséklet nem egyenletes. Tapasztalataink szerint a belépő szárítóközeg hőmérsékletében akár 50-60(!) százalékos eltérés is lehetséges a terményt érő levegőoszlop jobb és bal oldala között. Így a kezelő lényegében véletlenszerűen szárít, sokszor nem a valós hőmérsékletet látja maga előtt a vezérlőpulton. Mindez azt eredményezi, hogy a szárítóból kiürített termény nedvességtartalma nagy szórást mutat, ráadásul ilyen esetben fokozódik a tűzveszély is a forró oldalon a gyors hevítés és az egyes szemek megizzadása miatt.