fbpx

A legjobbak főzik tavaszra az Év Pálinkáját

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 16.

A legfinomabb párlatok együtt új harmóniát eredményeznek.

Kifőzték, lepárolták – cseresznyéből készül a legjobbnak kikiáltott Év Pálinkája Magyarországon. Tavaszra már Ön is ihatja!

 

Pálinka

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is elkészült az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke: az ismert szakértőkből álló versenyzsűri szerint jövőre a cseresznyéből készült pálinkák kerülnek terítékre, és a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus, valamint a Zimek főzdék párlatai kerülhetnek a szimbolikus termékbe. Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a versenyzsűri által legkiválóbbnak talált tételek házasításával készítenek el. A versenyen a tételeket a nemzetközi szabványoknak megfelelő húszpontos rendszerben választották ki, ugyanígy a legszebb, a házasítás gerincét adó párlatot is, amely végül a többi tétel hozzáadásával nyeri el végső karakterét.

Az Év Pálinkájában évről évre több kiváló főzde tételei egyesülnek, bizonyítva, hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és a konyaknál, hanem a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez – mutatott rá Borbáth Gabriella, a Rézangyal blendmestere: ő lesz az, aki a tavaszra elkészülő házasítást összeállítja.

A szakma szimbolikus összefogását jelképező verseny keretében 2011 óta készül el az Év pálinkája. A szervezők célja az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Az egyedi pálinkából limitált mennyiségű, sorszámozott, díszdobozos palack készül, és tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba.