fbpx

A NAK kiáll a magyar termőföld védelme mellett

Írta: - 2014 január 23.

A NAK kiáll a magyar termőföld védelme mellettBudapest, 2014. január 22., szerda (MTI) – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) álláspontja szerint azok, akik jogszerűen szereztek földtulajdont Magyarországon, nemzetiségre való tekintet nélkül ugyanolyan megítélés alá esnek, mint a magyar gazdálkodók. Az illegális földszerzéseket viszont fel kell tárni, amihez a NAK minden lehetséges segítséget megad a kormányzatnak – közölte a kamara az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A köztestület jelezte: megdöbbenéssel értesült arról, hogy az osztrák agrárminiszter bírálta a magyar földtörvényt, és az Európai Tanács, illetve az Európai Bizottság elé kívánja vinni az ügyet. A kamara nem tart a jogi eljárás kimenetelétől, mert meggyőződése, hogy a magyar földtörvény minden tekintetben megfelel az uniós normáknak – írta a NAK.

A NAK alaphitvallása a jogszabályok betartása, legyen szó a köztestület működéséről vagy az agrárium egészét érintő kérdésekről, így például a birtokszerzésről – fogalmaznak a közleményben.

A tájékoztatás szerint a kamara tagjaitól kapott információk egyértelműen bizonyítják, hogy számos osztrák gazda szerzett illegális úton földtulajdont vagy földhasználati jogot Magyarországon.

MTI 2014. január 22.