A trapézlemezekről lényegretörően

Legyen szó ipari, kereskedelmi vagy mezőgazdasági épületek, és csarnokok fedéséről, a trapézlemezek alkalmazásával rövid idő alatt nagy felület fedhető be. Ezért is közkedvelt a trapézlemez az ilyen jellegű építkezések során.

Felhasználástól függően többféle bordamagasságú és kialakítású trapézlemezek érhetőek el. Úgynevezett 8-as, 20-as, 38-as, 45-ös, és így tovább. A gyártótól és a gyártósortól függ, hogy milyen bordamagasságban készülnek a termékek. Minél magasabb a borda, annál ellenállóbb maga a trapézlemez.

Akárcsak kialakításukat tekintve, anyagukban is eltérőek lehetnek. A natúr horganyzott mellett egyre elterjedtebb a színes, poliészter bevonattal rendelkező, horganyzott lemezek. Az esztétikai megjelenésük is sokkal pozitívabb, hisz sokkal érdekesebbek, szemet gyönyörködtetőbbek, mint az egyszerű aluszínű társaik. Ennek köszönhetően nem csak tetőfedésre használhatóak, kerítés, virágláda, könnyűszerkezetes garázs is készíthető belőle – csak a képzelet szab határt a felhasználásuknak.

Lássuk a termék előnyeit!

A Metál-Sheet Kft. által gyártott trapézlemez ötvözi a horganyzott acél és az időjárásálló poliészter szín bevonat kedvező tulajdonságait. Kialakítását úgy tervezték, hogy a hosszirányú bordák ellenállóak legyenek a keresztirányú terhelésnek, hatékonyan vezesse le a tetőről a csapadékot, könnyű legyen vele a kivitelezés, és könnyű tetőszerkezetet igényeljen.

A trapézlemez előnye még, hogy nem igényel bonyolult építési megoldásokat, a kivitelezés során csak a vízzárást kell megoldani. Alátámasztási igénye kisebb mint a cserépnek vagy síkpalának. Típustól függően az alátámasztási köz 700-1500 mm.

Mint minden építőanyag, természetesen a trapézlemez is rendelkezik hátrányokkal. Hátránya, hogy nem szigetel sem a hőtől, sem a zajtól. Jellemzően párásodásra hajlamos, így a lemez belső felülete megcseppenhet, ami ellen vagy antikondenzációs filc bevonattal, vagy párazáró fóliával kell védekezni.

A Metál-Sheet Kft. több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a trapézlemez gyártása terén. Széles színskálából, rövid gyártási határidővel vállaljuk a megrendeléseket.

Keresse bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat, bármilyen felmerülő kérdés esetén!

Metál-Sheet Kft. – www.metal-sheet.hu

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

+36 30 421 1551 | +36 30 903 6738 | +36 30 857 0477

rendeles@metal-sheet.hu | lemez@metal-sheet.hu | projekt@metal-sheet.hu


 


ellenálló hőszigetelés szendvicspanel