Acél könnyűgerenda, vagyis szelemen

A laikusok számára az, hogy szelemen, nem biztos, hogy sokat mond. Lássuk miről is van szó, ha szelemenekről beszélünk.

A szelemen – vagyis acél könnyűgerenda – olyan teherhordó elem, amely a főtartókon vagy a falváz tartókon lát el egy másodlagos teherhordó szerepet. Szerepét tekintve leginkább a tetőléchez hasonlítható. Horganyzott, nagy szilárdságú acélból készülnek, így kis önsúllyal rendelkeznek, ezzel párhuzamosan nagy teherbírással. Ezen tulajdonságaik miatt váltak a könnyűszerkezetes építkezések közkedvelt alapanyagává.

Felhasználásukat tekintve tökéletes megoldást jelentenek kissúlyú szerkezetek födémgerendáiként, csarnokok, ipari épületek oldalfalainak tartószerkezeteként egyaránt. Tehát elég széleskörű a felhasználhatóságuk.

A szelemenek szerelhetősége és rögzítése egyszerű. Előnyt élvez a fával szemben, hisz nem penészedik, nem vetemedik el a víz hatására. A horganybevonatnak köszönhetően nem rozsdásodik, így egy időtálló terméknek bizonyul.

A Metal-Sheet Kft. által gyártott C és Z profilok tűzihorganyzott acéllemezek görgősoros hidegalakításával készülnek. A termékek széles méretválasztéka a különböző anyagvastagságoknak, valamint a több dimenzióban állítható, korszerű gyártóberendezésnek köszönhető.

Cégünknél 8 féle profilméretet gyártása zajlik 1,00 mm-től 2,5 mm-ig terjedő lemezvastagságban. A profilok a rendelt hosszokban kerülnek legyártásra, így nem keletkezik felesleges hulladék, de a hosszirányú toldásokra is egyszerű megoldást kínálunk. Felhasználhatóak egyéb szerelési, célra, esetleg osztott szelvényű keretszerkezetek is alkothatók belőlük.

Gyártásrendszerünknek köszönhetően minden első osztályú szelemenünk rendelkezik teljesítménynyilatkozattal, mely feljogosít minket a CE-jelölés alkalmazására.

További információkért, árakért keresse értékesítő kollégáinkat, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Metál-Sheet Kft.

www.metal-sheet.hu

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

tel.: +36 30 421 1551+36 30 903 6738+36 30 857 0477

e-mail: rendeles@metal-sheet.hu

lemez@metal-sheet.hu

projekt@metal-sheet.hu

könnyűszerkezet Metál-Sheet Kft. teherbírás
..