fbpx

Égető kérdések jönnek az ipari zöldség szektorában

Írta: Kohout Zoltán - 2024 március 10.

…ezért közös konferenciát rendez komoly kihívások, fenyegetések, a hatékonyság és a piaci trendek elemzése érdekében a FruitVeB, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség, valamint a Debreceni Egyetem.

borsó bemutató parcella
Illusztráció: Horizont Média/archív

Március 13-án rendezi meg közösen a FruitVeB, a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség (MHKSZ), valamint a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Kertészettudományi Intézete az „Égető kérdések az ipari zöldség termékpályán – A csemegekukorica és a zöldborsó ágazat piaci kilátásai ” című konferenciát. A szakmai tanácskozás sürgető voltát az adja, hogy a csemegekukorica és zöldborsó termelése évek óta komoly kihívásokkal néz szembe. Ezt különösen kiélezi a klimatikus viszonyok kedvezőtlenné válása és a piaci környezet változása, ami már komoly fenyegetést jelent az alapanyag-biztonság és a termékpálya működése terén. Mindeközben a feldolgozóipar az elmúlt évben növelte gyártási kapacitásait, ami – a gyorsan változó gazdasági környezetben – hatványozza a termékpálya stabilitása megteremtésének jelentőségét. A Debreceni Egyetem, az MHKSZ és a FruitVeB konferenciáján a zöldség-gyümölcs ágazat meghatározó termékpályájának helyzetével, kihívásaival, valamint az egyensúly megteremtésének és a hatékonyság növelésének lehetőségeit érintik.

Szó lesz a gabona- és olajnövények piaci kilátásairól, a zöldborsó- és a csemegekukorica-termelés és -piac helyzetéről, nem utolsó sorban a horizontális érdekvédelmi szerveződésben, a TÉSZ-ekben rejlő lehetőségekről, tartalékokról.

További részletek és regisztráció itt!