Agrokerti Party tele újdonsággal

A már megszokott módon az idei évben is színes és hasznos programokkal várta az Agroker Holding Zrt. az érdeklődőket. A rendezvényt még különlegesebbé tette, hogy Varga Norbert láncfűrészes fafaragó a helyszínen keltette életre a kapáló öreg néni szobrát.

Nyolcadszor is Agrokerti Party

Az Agroker Holding Zrt. fehérgyarmati regionális központjában rendezte meg immár nyolcadik alkalommal az Agrokerti Party-t. A rendezvényen a vendégek szakmai előadások keretében ismerkedhettek meg a vállalat technológiai újdonságaival, precíziós szolgáltatásaival és a növényvédelem aktualitásaival, de statikus szántóföldi és kertészeti gyakorlati gépbemutatókon is részt vehettek.

A kereskedelmi tevékenységen felül az idei évtől elérhető precíziós szolgáltatást külön előadás keretében mutatta be Márián Szabolcs precíziós technológia felelős, s az érdeklődők megismerkedhettek a piacvezető Topcon cég System-250 automata kormányzásával és sorvezetőivel is.

„Arccal a szántóföld felé”

A rendezvény alcíme „Arccal a szántóföld felé”: ennek megfelelően nem maradhattak el a speciális gumiköpenyek, a mezőgazdasági munkagépek kopóalkatrészeinek, valamint egyéb speciális eszközöknek az ismertetése sem.

Az idei bemutatón debütált Agroker Liquid Kit menetsebesség-arányos folyékonyműtrágya-kijuttató egység mellett a folyékony műtrágya tárolására szolgáló nagytérfogatú időtálló műanyag tartályokat is megtekinthették az érdeklődők.

Kitüntetett figyelmet kapott a Boguslav gyár Atlant nevű szántóföldi permetezője is, amivel az Agroker piaci űrt tölt be. Az Atlant elérhető árú, nagy területteljesítményű (3000 liter, 24 méteres keret), ISOBUS kompatibilis és 7 szakaszos szántóföldi permetezőgép.

Terményfelvásárlás új helyszínen

Az Agrokert Kft. saját gyümölcsösében a vendégek kipróbálhatták a kertészeti gépeket, mint a Dragone K1-2000 ültetvénypermetezőt, a Dragon mulcsereket, a Lisam pneumatikus metszőberendezéseit és a Krauss önjáró gyümölcsfelszedőt.

A rendezvényen az Agroker bemutatta a terményfelvásárlásuk új helyszínét is, ahol a szatmári gazdálkodóknak biztosítanak lehetőséget terményeladásra. A 2019. év egyik beruházása a fehérgyarmati regionális központtól 500 méterre fekvő komplex terményfelvásárlást nyújtó szárítótelep megvásárlása, ahová már az Agrokerti Party napján is számos gazda szállította a terményét.

Erzsike, a kapáló öreg néni

Az Agroker Holding Zrt. idén a vegyes üzletág standján látta vendégül a STIGA kerti gépek Magyarországi Képviseletét, ahol az elmúlt évinél is nagyobb érdeklődés mutatkozott a kiállított gépek és a gyakorlati bemutató iránt. Népes csapat várta, hogy ki nyeri meg a sorsoláson a STIGA láncfűrészt.

Az Agrokerti Party vendége volt Varga Norbert láncfűrészes fafaragó is, akinek keze nyomán a 2,5 tonnás farönkből Erzsike, a kapáló öreg néni kelt életre. A térség egyik cseresznyefája adott alapanyagot a 2018. évi pásztorember párjának a megalkotásához.

Varga Norbert az idei évben megosztott első díjat nyert a Blockhausen-ben megrendezett láncfűrészes fafaragó világbajnokságon.

Az Agrokerti Partyra látogatók nem csak élményekkel gazdagabban térhettek haza, de a vendéglátó mindenkit meg is ajándékozott.

precíziós gazdálkodás