fbpx

Algával a több repcetermésért! Hormonok és tápanyagok harmóniája

Írta: - 2018 március 01.

A repce is hálás az intenzív, nagy erőfeszítést igénylő helyzetek idején az extra gondoskodásért. A tápelem-harmónia megőrzése a nagy értéket képviselő, olajos magvú növényeknél a kiváló termés kulcsa.

Miért pont alga?

Az algakészítmények legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag minden bennük van, ami a növényi működést szolgálja: egyszerű, könnyen felhasználható cukrok, fehérjék, növényi olajok, növekedésszabályozó hormonok és vitaminok is. Ezen túlmenően mezo- és mikroelemekkel is segítik a kötődést és az egészséges termés kifejlődését. Az algakészítmények legnagyobb előnye a vegyipari termékekkel szemben az, hogy harmonikusabb ellátást tudnak biztosítani, mint a néhány komponenst tartalmazó, mesterséges lombtrágyák. Biostimuláns hatásuk révén felerősítik a növényekben rejlő, önsegítő, önszabályozó mechanizmusokat. Intenzív növekedés idején a sejtosztódást támogatják, stressz esetén a növény ellenállóságát fokozzák, érés idején pedig a termésképzést segítik.

A Wuxal Ascofol a piacon kapható legmagasabb algatartalmú biostimulátor (51% alga). A benne lévő növényi hormonok révén javul a növények stressztűrő képessége, főként a növekedés korai fázisában, valamint serkenti a sejtosztódást és a megnyúlást, ami a termés minőségét és nagyságát pozitívan befolyásolja.