fbpx

Alliance FORESTAR 644 abroncs: csúcsteljesítmény és vonzó ár

Írta: - 2020 június 05.

Méltó versenytársa a csúcskategóriás versenytársnak, mégis elérhető az ára.

Az ATG Alliance Tyre Group közel 60 éves tapasztalattal rendelkezik a mezőgazdasági, erdészeti, építőipari, ipari és földmunkagépek abroncsainak fejlesztésében és gyártásában. Hat kontinens 120 országában áll a vevők szolgálatában. Még csak az elmúlt évben indították útjára az új Alliance 644 Forestar III gumiabroncsot, de az máris kitűnő hírnevet szerzett magának. A kiterjedt tesztelés eredményei, amelyben egy prémium erdőgazdálkodási gumiabroncs versenyzett a Forestarral egy cseh fakitermelőn és egy lett kiközelítőn, megerősítették a gyártó várakozásait.

A tesztek során lenyűgözte az erdészeket a gumiabroncsok teljesítménye, különösen az extrém körülmények között mutatott kiváló tapadási és stabilitási képességük. Összegezve, a Forestar képességei hasonlóak voltak a prémium kategóriás termékéhez, ám mindezt sokkal jobb ár–érték aránnyal nyújtotta. „A távoli erdős területeken dolgozva a gépkezelőknek biztosnak kell lenniük benne, hogy nem akadnak el, és nem mondanak csődöt a gumik. A 644 Forestar III megbízható teljesítménye összemérhető a sokkal drágább prémium versenytárséval. A tulajdonosok minden bizonnyal élvezni fogják, hogy ilyen kiváló abroncshoz jutnak több mint versenyképes áron” – foglalta össze büszkén Angelo Noronha, az Alliance Tire Group EMEA elnöke.

 

 Teljesítmény és környezetvédelem

Az erdőgazdálkodás extrém terepen, nehéz rakományokkal, éles szélű akadályok – például fatuskók – között zajlik, nagyon változatos talajviszonyok mellett a kemény sziklától a ragadós sárig. Európában a klímaváltozás is növeli a kihívásokat: viharok, aszály vagy a kéregbogarak által okozott károk miatt gyorsan kell nagy mennyiségű fát kitermelni az erdőből.

E törékeny természeti rendszerben az erdőtalaj védelme is fontos, ebből a szempontból is tökéletes megoldást kínál a 644 Forestar III. A gumiabroncs nagy futófelületének köszönhetően nagy a kerék felfekvése és kicsi a talajra nehezedő nyomás, így kíméli a talajt. Az abroncs széles válla a 644 Forestar III megkülönböztető jegye: ez a kerék tökéletesen adja át a vonóerőt a felületre. Úgy alakították ki, hogy ne csak a tapadást, de a kopást is csökkentsék vele. Az abroncsnak kiváló az oldalirányú stabilitása, kényelmes vezetést biztosít, miközben tartós is. És ami rendkívül fontos erdei környezetben: az egyedi vállkialakítás erősíti a gumiabroncs oldalfalait, és védi a kereket az oldalirányú ütközések során, illetve a repedések ellen.

 

Három új méretben kapható

Az Alliance 644 Forestar III már három új méretben kapható: 710 / 40-24,5, 710 / 55-28,5 és 780 / 50-28,5. Továbbra is elérhetőek a korábban elindított méretek: 600 / 50-22,5, 710 / 40-22,5, 600 / 55-26,5, 710 / 45-26,5, 750 / 55-26,5, 800 / 40-26,5.