fbpx

Bárányok közt is Invest Gépkereskedelmi Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2014 augusztus 07.

2014. június 25-én a fenti hely adott otthont a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetségének ülésezésének, ahol a meghívottak megtekinthették az Invest Gépkereskedelmi Kft. felvonultatott gépeit is.

A házigazda Gudmon László megnyitója után kisebbik fia, Gudmon Sándor tartott történeti áttekintést a családról, akitől megtudhattuk, hogy bizony hosszú volt az út, míg kiérdemelték a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség juhbemutató mintatelep címet.

Szegénységből Johannesburgig

Minden a nagyszülőktől indult, akik az 50-es években szintén állattartással foglalkoztak. Sándor szülei a 70-es években vették meg azt a romos tanyát, ami a mostani Gudmon Farm székhelye lett. 1998-ban újjáépítették a Farmot, a juhállomány gyarapodásnak indult, és a 400 ha egybefüggő terület műveléséhez szükségessé vált a gépiesítés. Ezzel kezdetét vette egy ördögi kör, hiszen azóta is folyamatosan fejlesztik a gépparkjukat. A családnak időközben született két fia (László és Sándor), akik a mai napig fő húzóerőként viszik hátukon a gazdaság minden megoldandó feladatát. Nem mellesleg idén áprilisban a házigazdák részt vettek a dél-afrikai Johannesburgban megrendezett juhtenyésztő világkonferencián.

– Mióta vannak kapcsolatban az Invest Kft-vel? – kérdezem ifj. Gudmon Lászlót.

Talán úgy 10 éve kezdődött a kapcsolatunk. Anno traktorvásárlás előtt álltunk, a sok meghallgatott vélemény után a Case IH mellett tettük le voksunkat. Megtetszett, és mivel akkor az Invest forgalmazta ezt a típust, felvettük velük a kapcsolatot. Megragadnám az alkalmat, és kiemelném Gazdagh András gépértékesítő segítőkészségét, illetve az üzlethez való pozitív hozzáállását. A mai napig szinte barátilag köszöntöm a farmunkon.

Az üzlet megszületett, melynek eredményeként rögtön kettő Case IH Maxxum erőgépet is vásároltunk tőlük, ezek alacsony üzemeltetési költségek mellett segítik a gazdaságunk termelékenységét. A modern gépek elengedhetetlenek ahhoz, hogy idővel és energiával, alkalmazott nélkül is győzzük ellátni teendőinket. Ezenkívül több mint 10 éve használjuk a Pöttinger szénabetakarító gépsort, szeretjük, jól bevált. 3 éve gyűrjük a Pöttinger fűkaszát, a kétsoros rendképzőt 2 éve használjuk, ezeken kívül bálázót és ekét is vásároltunk tőlük. Jóformán minden géppel rendelkezünk, ami a zöldtakarmány előállításához szükséges, köszönhető ez az Invest Kft-nek. Legutolsó beruházásunk a 2013-as AGROmashEXPO-n kiállított Pöttinger Top 812 rendképző volt.

A betakarítást új gépeinkkel a legrövidebb idő alatt, de a kiváló minőségre törekedve végezzük.

Az Invest Kft. jövőbeni terveiről Várkonyi Bence kereskedelmi vezetőt és Tóth Sándor munkagépmenedzsert kérdeztem.

– Az elkövetkezendő időszakban milyen koncepciót követ az Invest?

Az Invest Kft. 2002-óta látja el a Case IH magyarországi márkaképviseletét, ez annyiban változott, hogy 1 éve nem csak mi vagyunk hivatalos forgalmazók az országban. Ebből kifolyólag ott, ahol kétlépcsős értékesítési rendszer volt korábban, most közvetlenül tudunk kiszolgálni. Ez egy sokkal rugalmasabb és könnyebben átlátható folyamatot biztosít partnereinknek.

Az IKR Zrt-től 2013. őszén átvett kecskeméti és orosházi telephelyek már korábban is jól bejáratottak voltak, az itteni partnerkör a jövőben is makulátlan kiszolgálásban bízhat, akiket akciókkal és a vevőszolgálati háttér kiemelkedő munkájával támogatunk.

– Milyen reményeket fűznek az új központhoz?

Az országos hálózatunk megfelelő színvonalú ellátása érdekében készül el az új ácsi központunk, 400 milliós beruházás keretében, mellyel teljesen függetlenné válunk a nagyigmándi telephelyünktől. Ez egy nagyon modern komplexum lesz, mely fejlesztés még partnerorientáltabbá teszi az Invest Gépkereskedelmi Kft. működését.

A Gudmon Farmon bemutatott Invest gépek között megtekinthettük a Case IH új irányvonalát megtestesítő PUMA 130CVX erőgépet is, mely a fokozatmentes hajtóművel rendkívül gazdaságos üzemeltetést eredményez, következésképp a traktor nyomon követi a kezelő tevékenységét, tehát mindig figyeli, hogy milyen munkafázis történik. Egy újdonságot is kiállítottak, a Case IH RB344 fixkamrás bálázót, melyet a készlet erejéig hatalmas akcióval kínálnak a gazdáknak.

A rendezvényen készült fotók a www.agraragazat.hu galériájában megtekinthetőek.