fbpx

Az új DEKALB® hibridek pajzzsal a kukoricatáblákon

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 október 04.

Jelentős előrelépéssel készül a Bayer a következő kukorica vetőmag szezonra. Öt kiemelkedő adottságú DEKALB® hibridet vezetünk be a piacra, illetve az innovatív Field Shield® jelöléssel látjuk el portfóliónk legígéretesebb hibridjeit. A korábbi HD jelölés frissítése és kiegészítése következtében a Field Shield® hibridek magas terméspotenciállal rendelkeznek intenzív körülmények között. Fő előnyként, a legkiválóbb aszály- és stressztűrőképességük miatt kedvezőtlen évjárat esetén átlag feletti terméseredményre képesek. Agronómiai csomagként, az Acceleron® Vetőmagvédelmi Megoldással és a Climate FieldView® digitális rendszerrel pajzsként nyújthatnak termésbiztonságot a termelők számára.

 

DKC4109 – FAO 310-320

A DKC4109 az igen korai éréscsoport legnagyobb terméspotenciállal rendelkező új hibridje, mely kiváló agronómiai tulajdonságai mellett jól tűri a tavaszi, hűvös időjárást a kelés időszakában. Flexibilis csőtípusának köszönhetően bátran ajánljuk gyenge és magas termésszintű területekre is. Elsődlegesen olyan termelők számára javallott, akik időben szeretnék betakarítani a kukoricájukat a kalászos utóvetemény előkészítése végett.

 

DKC4611 – FAO 350-360

A DKC4611 egy szokatlan megjelenésű új DEKALB hibrid, mely kiváló aszály- és stressztűrő képességgel, és éréscsoportjában kiemelkedő terméspotenciállal rendelkezik. A DKC4590 pozíciójának megújítása érdekében került a portfóliónkba, hiszen a Bayer fejlesztési kísérletei alapján minden tulajdonságát szignifikánsan felülmúlja a genetikai előrehaladás miatt. Robosztus, nagy zöld tömeget nevelő hibrid, mely kiváló agronómiai tulajdonságai mellett, csőflexibilitásának köszönhetően jól pozicionálható minden termésszintre.

DKC4712 – FAO 350-370

A DKC4712 csőflexibilitása a legkiemelkedőbb éréscsoportjában, úgynevezett extrém flexibilis jelzővel illethető. E tulajdonságának köszönhetően a kifejezetten alacsony tőszámot preferáló termelők számára is ajánljuk. A 2020. évi Bayer fejlesztői kísérletek abszolút vezetője, óriási terméspotenciállal rendelkezik minden termésszinten, mondhatni a győztesek győztese.

 

Kukorica bejárás Bókaházán, DKC4712

DKC4917 – FAO 440-460

A DKC4917 egy olyan érési szegmensbe bevezetett új hibrid, ahol nagy igény volt egy stabil, magas terméspotenciállal rendelkező, megbízható kukoricára. A Bayer nemesítő kollégáinak kiváló terméke, amely kiemelkedő terméspotenciállal, valamint megbízható aszály- és stressztűrő képességgel rendelkezik. Egészségprofiljában igen erős, magas ellenállóképességgel bír a csőfuzáriózis megbetegedésekkel szemben. Vízleadása gyors és agronómiai szempontból is kifogásolhatatlan hibrid.

 

DKC5206 – FAO 460-480

Az új DKC5206 a korábbi, szintén sikeres DKC5182 utódjának tekinthető hibrid. A genetikai előrehaladás végett 2020-ban átlagosan +300 kg/ha terméstöbbletet mértünk a Bayer fejlesztői kísérleteiben a DKC5182-hez képest. A DKC5206 csőegészsége megbízható az éréscsoportban, csőflexibilitását tekintve „átmeneti”, mely gyakorlati szempontból enyhe tőszámsűrítési igényt mutat magas, 12 t feletti várható termésszint esetén.

Mi a Bayer-nél hiszünk a genetikai előrehaladás következtében mérhető, évi kb. 1,4%-os terméspotenciál növekedésben. Régi hibridjeink kivezetése és a legfrissebb nemesítésű hibridek gyors bevezetése hátterében a termelők profitabilitásának növelése az elsődleges cél.
Bíztatom Önöket, hogy próbálják ki a legújabb nemesítésű hibridjeink bármelyikét, hiszen jelentős terméstöbblettre képesek a korábbi, 8-10 éve „kiöregedett” genetikákkal szemben.

Fröhlich Benjámin

Bayer Crop Science, Fejlesztőmérnök

 

A DEKALB kukorica hibridekről további információt itt talál!

www.dekalb.hu

 

Bayer