fbpx

Fuse Connected Services – biztos szervizkapcsolat

Írta: - 2015 október 22.

A „Fuse Connected Services” csomagban a mezőgazdasági üzemek a jövőben az AgCommand telemetriai rendszeren keresztül az AGCO/Fendt kereskedőjükkel hálózatba kapcsolódhatnak, s így számtalan előnyhöz juthatnak. Ez a korábban soha nem látott információbőség segíti majd a gazdákat és bérvállalkozókat dokumentációik elkészítésében, mezőgazdasági gépparkjaik felügyeletében. Így csökkenthető lesz a gépek állásideje, költségek takaríthatók meg és a munkára fordított idő is lerövidül.

A Fuse stratégia és az AgCommand flottamenedzsment keretében az AGCO nem csak megoldásokat és interfészeket kínál fel annak érdekében, hogy a mezőgazdasági vállalkozás a gépparkját és a gépek felügyeletével megbízott vezető számítógépét hálózatba kösse – a „Fuse Connected Services” keretében a jövőben lehetővé válik, hogy az AGCO/Fendt kereskedők partnereikkel hálózatban hatékonyan dolgozzanak és mind jobb partneri kapcsolatokat építsenek ki. Ezzel a felhasználó időt és költséget takarít meg, és a mezőgazdasági vállalkozásának hatékonysága növekszik. Már az AgCommand flottamenedzsment segítségével a „Fuse Connected Services” bázisán lehetővé válik az időszakos szervizelés menedzselése.

A hálózatba kötés után a szervizpartner – amennyiben a géptulajdonos hozzájárul – már hozzáfér a gépüzemeltetési adatokhoz és értékelésekhez.

Ennek során az AgCommand nem csak a talajon dolgozó vagy épp az egyik helyről a másikra vonuló gép pillanatnyi pozícióját és üzemállapotát közvetíti, hanem a gép üzemelése közben jelentkező esetleges hibakódok is kiolvashatók. A kereskedő így rögtön látja a működési zavarokat, és a meghibásodásokat professzionálisan, gyorsan és hatékonyan megoldhatja, ezáltal az állásidőket lerövidítheti, illetve kiküszöbölheti.

„Fuse Connected Service” mintegy továbbfejlesztése a Star Service szerződéseknek

A „Fuse Connected Services” alapján a szervizpartner további szolgáltatásokat kínálhat a partnereinek. Ez lehet többek között gépkezelői oktatás, gépkarbantartás, szoftveraktualizálás vagy egy szezon előtti ellenőrzés például a kombájnok esetében. A különböző gépek üzemanyag-fogyasztási értékeinek és óránkénti áteresztő képességének egyszerű és gyors összehasonlítására is lehetőséget teremt a rendszer. A géptulajdonos hozzájárulásával arra is van lehetőség, hogy az AGCO/Fendt kereskedő a Fendt traktorban beállított terminál képét egy az egyben láthassa az irodai számítógépén. Adott esetben így javaslatokat adhat a gépkezelőnek, illetve optimalizálhatja a beállításokat. Változtatásokat azonban a szerviz önállóan, a tulajdonos hozzájárulása nélkül nem tud a kapcsolat során végrehajtani.

A „Fuse Connected Services” kiváló lehetőséget teremt a piacon már meglévő „Star Service” szerződések továbbfejlesztésére, amelyekben az előírt szerviz és karbantartási munkálatok, valamint azok teljes költsége dokumentálva és rögzítve van.

AgCommand API-interfészt kínál minden más gyártó számára is

Az AgCommand központi adatkapu az összes AGCO gép esetében és egy API (Application programming interface) interfészen biztosítja a kapcsolatot. Más gyártók ezen a kapun keresztül juthatnak az AGCO gépek adataihoz, és így használhatják azokat.

Irídium-műholdas hálózatok a kiesési idők kiküszöbölésére

A kommunikáció az AgCommans és a gép között alapesetben földi rendszereken GSM mobilhálózaton keresztül történik. Az irídium műholdas hálózaton keresztül? pl. a földi mobilhálózat kiesése esetén is – továbbra is valós időben lehetséges a kommunikáció, a gyors üzemi döntések érdekében. A problémák és kérdések esetén a partner a gyors és hatékony segítségnyújtás révén profitál és csökkentheti az állásidőket

A Fendt C-, X- és P szériás kombájnok alapfelszereltségéhez tartozik a flottamenedzsment. AgCommanrd ebből adódóan bármikor aktiválható és üzemkésszé tehető.

Az új Fendt 1000 Varioban, amelyet a Hannover-i Agritechnica 2015 kiállításon mutatnak majd be, alapfelszereltség lesz egy újszerű „telemetria hardware”, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes hálózatba kötést és kibővített lehetőségeket nyújt a felhasználóknak.