fbpx

Gyors, környezettudatos, gazdaságos – a tisztaság garantált

Írta: - 2016 március 22.

Minden háziasszony tudja, ha tisztításról van szó, a legtöbb esetben a forró víz csodákra képes. Nincs ez másképp akkor sem, ha munkagépeinket szeretnénk újra tisztára varázsolni. Márpedig a tiszta munkaeszköz elengedhetetlen részét képezi a hatékony munkának – nem csak a mezőgazdaságban. A Kärcher gyártmányai már évtizedek óta megbízható „barátai” a gazdáknak, ha a gépek takarításáról van szó. Magas víznyomású eszközeik forróvíz segítségével még hatékonyabbak lehetünk.

Legyen szó olajfoltról, zsírokról, gyantákról vagy fehérjékről – akár elkérgesedett szennyeződésekről – a legtöbben forró vízzel nyúlunk a szennyeződésekhez. Több okból teszünk így: a forró víz segítségével gyorsabban és kevesebb tisztítószer segítségével tisztíthatjuk meg a koszos felületet. Sőt, a Kärcher készülékeivel akár el is hagyhatjuk a vegyszerek használatát, hiszen a forró víz és a gőz már önmagában erős tisztítóhatással bír – így, miközben spórolunk, környezetünket is kíméljük. Gyorsabban is végzünk: nem csak a tisztítás folyamatának ideje rövidül (akár 30-40 százalékkal), de a száradás is gyorsabban történik. Ráadásul a rozsdásodást is hatékonyabban kerülhetjük el a segítségükkel.

A Kärcher szakértői mindenre gondoltak, így a szigorú higiéniai előírásokra is: forróvizes, magasnyomású tisztítóberendezéseiket használva jelentősen csökkenthetjük a csíraképződést. Így állattartó telepeken kifejezetten előnyös a használata. A tejiparban vagy a borászat területén tevékenykedőknek vagy egyéb gazdaságoknak különösen ajánlatos, ahol közvetlenül élelmiszereket állítanak elő.

A német cég többféle magasnyomású mosó közül választhatunk. A víz hőmérséklete széles skálán választható: a legalacsonyabb hőmérséklet 12° C, a legmagasabb pedig 155°C fokos – e tartományban működnek, hogy gépeinket a legmegfelelőbb módon tisztíthassuk.

A gépeket igény szerint állíthatjuk, így nem csak a víz hőmérsékletét, de a nyomás erősségét is megváltoztathatjuk, hogy a legoptimálisabb fokozaton végezhessük a tisztítást.

De nem csak munkagépeinket varázsolhatjuk tökéletesen tisztára a Kärcher magasnyomású mosóival. A gépek felhasználása sokrétű: tisztíthatunk vele például épületeket, falakat, csempét, betont, lépcsőket, járműveket, tartályokat. De tisztíthatjuk a mezőgazdasági épületek belsejét is, használhatjuk istállókban – amelyek segítségével újfent csak a higiénikus állattartásban van segítségünkre a gép.

Nem kell azonban nagytermelőnek lennünk, hogy kihasználhassuk a Kärcher magasnyomású tisztító adottságait: használhatjuk otthon, a kertben és a ház körül is.


A hideg és forróvizes tisztítás hatékonyságának eltérése szembetűnő

  • A Kärcher forróvizes mosói olajak, zsírok, és fehérjék eltávolításánál hatékony megoldást nyújtanak különösen akkor, ha ezek a szennyeződések már elkérgesedtek.

Csökkentett tisztítószer-felhasználás

  • Zsírok, olajok és gyanták a legtöbb esetben már forróvízzel feloldódnak, mely által lényegesen kevesebb tisztítószert kell felhasználni, vagy bizonyos esetekben teljesen elhagyhatjuk azt. Ezáltal nem csak költséget takaríthatunk meg, hanem mindeközben a környezetünket is kíméljük.

Rövidebb száradási idő

  • A forró vízzel megtisztított felületek sokkal hamarabb száradnak meg és hamarabb állnak rendelkezésre a további munkavégzéshez.

Jelentősen lassabb csíraképződés

  • Forró vízzel történő tisztítás után jelentősen lecsökken a csíraképződés. Sok higiéniai követelménynél ez csak fertőtlenítőszer használatával érhető el. Ezáltal az elvégzett munka eredménye sokkal higiénikusabb a hideg vizes technikánál.

Rövidebb munkavégzési idő – idő megtakarítás

  • Forró vízzel sokkal gyorsabb a szennyoldás, így akár 30 – 40 %-kal kevesebb időt vesz igénybe az eljárás. Ezáltal számos tisztítási feladat költséghatékonyabb és gazdaságosabb módon végezhető el.
  • A forróvizes magasnyomású mosók 12 °C – 155 °C-os tartományban működnek, ezáltal érezhetően gyorsabban és kevesebb tisztítószer felhasználásával tudunk dolgozni. Illetve lehetővé teszi az alacsonyabb nyomáson való munkavégzést is. A bemutató alapján látható, hogy a forró vízzel történő tisztítás jelentős mértékben hozzájárul a tisztítási folyamat optimalizálásához.

A Kärcher cégcsoport hosszú évek óta megbízható társa az agráriumban tevékenykedő szakembereknek. A tisztításban a világpiacon vezető pozíciót elfoglaló vállalat 190 országban, több mint 40 ezer szervizponttal gondoskodik ügyfeleiről. A kis, családi vállalkozásként induló céget Alfred Kärcher feltaláló alapította 1935-ben, majd 1939-ben áttelepültek Winnendenbe, ahol a mai napig megtalálható a cég székhelye. Az áttörést az ’50-es évek jelentette, mikor Európa első meleg vizes magasnyomású tisztítószerkezetével berobbantak a világpiacra.

Ma már a tisztítás terén széles termékkínálattal rendelkeznek: nedves-száraz porszívókkal, seprő- és súroló szívógépekkel, gépjármű mosóberendezésekkel. Vásárolhatunk tőlük tisztítószereket, gőztisztítókat, de rendelhetünk ivó- és szennyvízkezelő berendezéseket is. Ők dobták elsőként piacra az önműködő robotporszívót is, és már a kerti berendezésekben is számíthatunk a cégre.

Magyarországon is több szervizzel állnak a rendelkezésünkre, a cég központja Biatorbágyon található.

HD 10/25 – S

A HD 10/25 4 pólusú hosszú élettartamú, vízhűtéses elektromotor, a robusztus sárgaréz henger fejjel rendel kező 3 axiáldugattyús pumpa, és a sárgaréz vízbevezetés mind a minőséget garantálja. A HD 10/25 készülék kiemel kedő teljesítménnyel és innovatív külsővel bír, kevesebb helyet igényel, könnyebben manőverezhető hála a nagykerekeknek.

Nagy hatótávol ág a beépített tömlődobnak köszönhetően 20 méte res magas nyomású tömlővel. Vízszállítóképessége óránként 500-1000 l, 30-250 bar nyomáson dolgozik legfeljebb 60 fokos vízzel, tisztítószertartálya 6 literes.

HDS 8/18-4 C

Háromfázisú, forróvizes, magasnyomású mosó 4 pólusú víz hűtéses motorral, rakodó felülettel, Eco-fokozattal, egygombos kezeléssel, be épített tartállyal, Easy Press pisztollyal, fokozatmentes nyomás- és víz mennyiségszabályozással, tömlődobbal. Vízszállí tó-képessége 300-800 l/h, 30-180 baros nyomás mellett 80-155 fokosra fűtött a vízzel dolgozik. Az egyedül álló Eco-fokozat garantálja a környezetbarát és gazdaságos üzemelést. Rendszerápolóadapter, szárazonfutás elleni védelem, kipufogógáz hőmérsékletérzékelő, korrózióálló alváz. Szervizbarát: egyszerű hozzáférés a különböző alkatrészekhez, szerviz LED kijelző.

HDS 10/20-4 M

Az új közép és szuper kategóriás forróvizes magasnyomású mosó nem csak hatékonyan tisztít, hanem nagy kényelmet és gazdaságosságot is biztosít. Az új Eco fokozattal a KÄRCHER magas nyomású mosói a leggazdaságosabb hőmérséklet tartományban dolgozhatnak, így nem csak költséget takarít meg, hanem környezetkímélő is. Vízszállító kapacitása 500-1000 l/h, 30-200 bar mel lett 80-155 fokos vízzel dolgozik. Könnyű fordulékonyság és gördülékenység, könnyű rakodás és problémamentes szállítás. Kipufogógáz szabályozás, korrózió álló alváz, 3 dugattyús axiálpumpa kerámia dugattyúkkal, szervizkapcsoló.