fbpx

A lombtrágya, aminek minden gazdaságban helye van

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 március 17.

Vulcan keserűsó-koncentrátumok, kémhatáscsökkentő foszforral és mikroelemekkel

 

keseruso

 

Nincs poroldás és kevergetés

A magnézium-szulfát az egyik leghatásosabb lombtrágya. Mindenkinek érdemes lenne használnia, de sokkal egyszerűbben és szakszerűbben. A Vulcan Keserűsó + ME + P egy koncentrátum, amit oldani nem kell. Magnéziumból, kénből nagyon sokat, nitrogénből már kevesebbet tartalmaz. A hat legfontosabb mikroelemből (cink, bór, réz, vas, mangán és molibdén) pedig közel 10 grammot, literenként.

 

Csökkentett kémhatás

Nagyon sok esetben a lombtrágyákat növényvédő szerekkel együtt használjuk. Kemény és magas kémhatásúak a vizek, amit egyes lombtrágyák tovább rontanak. Így a növényvédő szerek kevésbé hasznosulnak, vagyis ismételten alkalmazni kell őket. A Vulcan Keserűsó család minden tagja alacsony kémhatású koncentrátum, aminek használatával a növényvédő szerek is jobb hatásfokkal működnek.

 

keseruso

 

Minden növényre használható

Magnéziumot és vele együtt foszfort, nitrogént és mikroelemeket minden növényen érdemes lombon keresztül pótolni. Az intenzív növekedés fázisában a növények tápanyaghiányossá válnak, főleg akkor, ha száraz alattuk a talaj. Keserűsó használatával zöldebb lesz a növény, ami több energiát képes hasznosítani, és a levélzetben zajló tápanyag-előállítás is javul. Az eredmény a nagyobb víz- és tápanyagfelvétel a talajból, a magasabb ezermagtömeg, hektolitersúly és jobb beltartalom.

 

Aszálytűrés fokozása

Az időjárás-változást a hosszabb száraz és azt követő elhúzódó csapadékos időjárásban tapasztaljuk. A száraz, egyre melegebb időszakokban a növény aszálytűrését is képesek lehetünk fokozni. Ha a Vulcan Powert (sűrű, fekete melaszhoz hasonló szerves anyag) Keserűsóval használjuk, akkor a növény nem- csak a fagyos időszakokat, de a száraz meleget is könnyebben átvészeli. Nem indul meg a kényszer- érés, a szemek kitelnek, és emelkedik a termés mennyisége.

 

keseruso

 

Több kezelés, nagyobb mennyiségek

A lombtrágyázás egy technológia. Ha nem egy-egy mikroelemet akarunk csak pótolni, akkor több kezeléssel közepes-nagy mennyiségű tápanyagot kell a levélzetre kijuttatni. Ezért a magnéziumalapú lombtrágyázás akkor lesz sikeres, ha 2-4 alkalommal végezzük, 5-10 liter/ha dózisban, ha pedig Vulcan Power + Keserűsó keveréket használunk, akkor 15-25 liter/ha dózist használunk. Csodaszerek helyett higgyünk a tápanyagok sokféleségében és mennyiségében!

 

Szakmai segítség: 06-70-905-5000
www.vulcanagro.hu/vulcan-keseruso-mep