fbpx

Kihirdették az ÜzletRace győzteseit

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 11.

Előremutató és fenntartható üzleti terveket ismertettek a résztvevők az idei ÜzletRace döntőjében. A csapatok egy összetett vállalati szimuláció megoldása után prezentálták is az elképzelt vállalkozásuk jövőjére vonatkozó terveket. Az OTP Business csaknem 2 millió forintos összdíjazással motiválta a döntős hallgatókat.

Harmadik alkalommal rendezte meg ÜzletRace elnevezésű hallgatói versenyét az OTP Business. A versenyre – amely ezúttal a frissen indult vállalkozások világába vezette a résztvevőket – magyarországi egyetemek vagy főiskolák hallgatói nevezhettek. A selejtezőben problémamegoldó képességüket tesztelhették egy online storygame segítségével, ami során egy elképzelt startup vezetőjeként kellett döntéseket hozniuk. A döntőben már komplex vállalati szimulációval kellett megbirkózniuk, majd üzleti terveiket a zsűri előtt prezentálták a csapatok.


A résztvevők és a zsűri

Az OTP Business számára azért izgalmas az ÜzletRace, mert a verseny által közvetlen kapcsolatot teremthetnek a jövő vállalkozóival, mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója. Ezáltal megtudhatják, miként is gondolkodnak, milyen terveik vannak, és mi az igazán fontos számukra. Az OTP Business is akkor dolgozhat igazán jól, ha nem pusztán finanszírozóként működik, de partnerként gondolkodik jelenlegi, és – az ÜzletRace-en keresztül – jövőbeli ügyfelei kiszolgálásáról. Ha az így megszerzett tapasztalatokkal még jobbá tehetik a szolgáltatásukat.

A selejtezőben több mint 300 csapat indult, közülük a legjobb 6 jutott a döntőbe. A zsűri nem csak üzleti, hanem módszertani, digitális és kommunikációs szempontokat is vizsgált a teljesítmények értékelésekor. A győztes csapat tagjai: Lengyel Dániel, Zsigmond Bence, és Burján Ákos Márk. Az első helyezésért a csapat 900 000 forintos nyereményben részesült.

A dobogóról lecsúszott csapatok sem távoztak üres kézzel, kisebb tárgynyereményekben részesültek. A korábbi évek tapasztalatai alapján a verseny résztvevői sok esetben kapnak gyakornoki, vagy később akár álláslehetőséget is az OTP Businesstől.


A győztes csapat és a zsűri

Győztesek:

  1. hely (a csapat nyereménye 900 000 Ft):
  • Lengyel Dániel Budapesti Corvinus Egyetem
  • Zsigmond Bence Budapesti Corvinus Egyetem
  • Burján Ákos Márk Budapesti Corvinus Egyetem
  1. hely (a csapat nyereménye 600 000 Ft):
  • Imre Nóra Budapesti Corvinus Egyetem
  • Lendvai Márton Budapesti Corvinus Egyetem
  • Prepuk Andrea Budapesti Corvinus Egyetem
  1. hely (a csapat nyereménye 450 000 Ft):
  • Tordai Szilveszter Budapesti Corvinus Egyetem
  • Bacher Barnabás Budapesti Corvinus Egyetem
  • Lóránt Balázs Budapesti Corvinus Egyetem
CÍMKÉK