Könnyítse munkáját Orizzonti sor- és soraljművelő gépekkel!

Írta: - 2016 június 27.

Az olasz Orizzonti családi tulajdonú gépgyár igen széles termékkínálattal rendelkezik sor- és soraljművelő gépekből. Szőlőápoláshoz síkfalmetszőket, előmetszőket, levéltépőket, soraljművelő gépeket, gyomírtós permetező fejegységeket, gallyseprőket, mulcsozókat és traktorra szerelhető targonca tornyokat gyártanak.  Gyümölcsösbe is vannak gépeik, mulcsozókat, soraljművelőket, gallyseprőket és traktorra szerelhető tornyos emelőket gyártanak, de hamarosan síkfalmetszőjük is lesz a kínálatban, mely 3-4 cm ágvastagságig használható.

Síkfalmetsző

Forgó késes és alternáló késes kivitelben készül. A forgókéses nagyobb munkasebességgel használható, az alternáló késes kivitel pedig szebb, egyenletesebb felületet hagy a munkáját követően. A késsorok elrendezése lehet egyszerű egyenes, fejreállított „L” alak vagy alagutas, mindez egy- vagy kétoldali kialakításban. A vezérlés lehet közvetlen hidraulikával vagy elektrohidraulikus szelepekkel. Hegyvidékekre, ahol a sorköz nem vízszintes, speciális kivitel is rendelhető, mely automatikusan, a traktor billegésétől függetlenül függőleges helyzetben tartja a pengesort.

Előmetsző

Két féle előmetszőt rendelhető, a forgókéses 8-10 pár késsel rendelkezik, és a szőlővesszőt apróra aprítja, míg az egyszerűbb, olcsóbb alternáló késes egy pengesorral rendelkezik. Utóbbi munkáját követően a kézi metszés során a drótokról a gallyakat kézzel kell eltávolítani.

Levéltépő

A fürtzónában a fürt kezelését nehezítő és a gyümölcs érését lassító levélzet eltávolítására szolgál. A levéltépő hidraulikusan átfordítható, így mindkét oldalon használható. a tépőrész 500 mm-es, az üzemeltetéshez minimum 60 LE-s traktorra van szükség.

Soraljművelő

A gyár soraljművelői úgy lettek kialakítva, hogy egy alapgéphez többféle eszközt lehessen kapcsolni, így pénzt lehet megtakarítani, nem kell minden eszközzel komplett gépet beszerezni. A soraljművelő alapgépek lehetnek egy vagy két sor egyidejű művelésére alkalmasak, vannak önálló hidraulika rendszerrel rendelkezők, és olyanok, melyek a traktor hidraulika rendszeréről veszik az olajat. Az alapgép lehet hátsó függesztőkarokra-, első függesztőkarokra- vagy megfordítható üléses traktor függesztőkarjaira szerelhető. Az eszközöknek igen széles a skálája, választható kapa,talajmaró, tárcsa (akár hidromotoros hajtással is), töltögető eke, zúzó, törzstisztító, gallyseprő, kasza…stb.

Gallyseprő

Egy és kétoldali kivitelben készülnek, kétoldali kivitelben akár 4,6 m-es sortávolságig rendelhetőek. Teleszkópos karjaik egyszerű közlekedést, és könnyű beállítást tesznek lehetővé. A gallyak középre történő seprésével hatékonyabbá tehető a mulcsozó munkája. Gyümölcsösbe való erősített kiviteleknél a seprű az alá szerelt félgömbre lehet ereszteni, mely pontos talajkövetést biztosít. A seprű 4 köteg 6 mm-es PVC szálból áll, és a seprő fej helyére törzstisztító vagy permetező fej szerelhető.

Mulcsozó

Az Orizzonti gyár legrégebbi termékei a mulcsozók. A kialakításuk olyan, hogy a lombozat alá nyúló részen nincs semmi kiálló alkatrész, amiben a lombozat megakadhatna. A hátsó henger egy íven mozgatható, a rotorhoz közel lehet állítani, így a kalapácsok/Y kések tisztán tarthatják azt. A mulcsozók mindegyike kézzel vagy hidraulikusan oldalra kitolható. A mulcsozókból 1,2 – 3,0 m munkaszélességű rendelhető.

A gépekkel kapcsolatban keresse területi képviselőinket,
vagy központunkat.

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.

+36-30/627-80-52
[email protected]