fbpx

Mezőgazdasági nagydíjas az ENTEC® műtrágya-család

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 szeptember 20.

Az EuroChem ENTEC® stabilizált műtrágyacsaládja Mezőgazdasági nagydíjat nyert a Szentlőrinci Gazdanapokon. Az ENTEC®-et az EuroChem Szakmai Fórum rendezvénysorozat egyik előadásán mutatták be, augusztus 13-án.

Az EuroChem ENTEC® stabilizált műtrágya családja, a 2018. évi Szentlőrinci Gazdanapokon Mezőgazdasági Nagydíjat nyert. Az ENTEC® stabilizált nitrogénműtrágya, folyamatos és kiegyensúlyozott tápanyag-utánpótlást biztosít bármely időjárási körülménynél, és véd a kimosódás ellen is. A díjat dr. M. Kemal Gül, az EuroChem szakmai vezetője vette át dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkártól.

Az ENTEC® már 1999 óta segíti a nyugat-európai termelők munkáját, közép-és kelet-európában az elmúlt években mutatták be. Az EuroChem Szakmai Fórum keretén belül augusztus 13-án egy agrárszakmai előadást követően értékelésre kerültek az ENTEC® műtrágya 2017. évi, Közép-Kelet Európa szerte szerzett termesztési tapasztalatai.

Az EuroChem Szakmai Fórumon dr. M. Kemal Gül (az EuroChem mezőgazdasági szaktanácsadóinak európai vezetője) elmondta, „Az ENTEC® műtrágya stabilizátora lassítja a nitrifikációt, így alkalmazásakor a növények hosszabb időn keresztül jutnak nitrogénhez. Hatása akár tizenkét hét is lehet, hozzáigazítva a nitrogén utánpótlást a növény fejlődéséhez.

A termékcsalád rugalmasságot biztosít a munkaszervezés során, ugyanis egyes tápanyag-utánpótlási műveletek összevonhatóak. A késleltetett feltáródás révén segít minimalizálni a növénytermesztés kockázatait az egyre szélsőségesebbé váló időjárási viszonyok között is.

Az ENTEC® műtrágya védelmet nyújt a kimosódás ellen, a brémai Talajtechnológiai Intézet kutatása alapján az ammóniumstabilizáló műtrágyák jelentősen csökkentik a talaj nitrát terhelését.”

Összeállította: Kalmár Nárcisz