NFA: meghirdették az első, önkormányzatoknak szánt földeket

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 05.

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) – A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) első alkalommal hirdetett meg földrészleteket, hogy azokat önkormányzati vagyonkezelésbe adja – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Az NFA emlékeztet arra, hogy a kormány határozata alapján több mint 1000 hektár termőföldet – 394 darab földrészletet – ad 5 évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe a közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében.

 

 

A közfoglalkoztatás eszköz arra, hogy a munkaképes, de a munkaerő-piacon hátrányban lévő, tartósan munkanélküli embereket fokozatosan vissza lehessen vezetni az munkaerőpiacra.

A földalapkezelő szervezet a kormányhatározat megjelenését követő 15 napon belül megköti a vagyonkezelési szerződéseket az érintett 91 önkormányzattal, az ország 13 megyéjében.

A területek vagyonkezelésbe adásának célja, hogy a hátrányos helyzetű álláskeresők egy része az agráriumban megvalósuló közfoglalkoztatás keretében jusson munkalehetőséghez.

A közfoglalkoztatási program a mezőgazdasági termelésre és a Start munkaprogramokra épül, a megvalósításhoz az önkormányzatok meglévő földterületei mellett állami földterületek biztosítása is szükséges – olvasható a közleményben.

 

MTI 2013. április 4.