fbpx

Nitrogénpótlás biostimulátor hatással!

Írta: - 2018 március 23.

A repcének szinte az egész tenyészidőszak folyamán nagy mennyiségű nitrogénre van szüksége, de a talajok nitrogénszolgáltató képessége a legritkább esetben képes a növény igényeinek megfelelően szolgáltatni a nitrogént.

A megoldás az Azospeed Amino, amiben megtalálható minden, ami a biztonságos és hatékony nitrogénellátáshoz kell. A 300 g/l liter speciálisan formulázott nitrogén hatóanyag mellett 67 g/l ként és 33 g/l magnéziumot is tartalmaz. Az igazi extra azonban az, hogy az Azospeed Amino-ban a szervetlen nitrogénformákon kívül aminosavakat is találunk, ami igen „energiahatékony” nitrogén-utánpótlást tesz lehetővé, ugyanis ilyenkor a növények félkész „alkatrészekből” építkezhetnek, amihez kevesebb energia (ATP-molekula) kell. 

Érdemes kicsit utánaszámolni! A nagyobb ajánlott dózissal (20 l/ha) 1300 gramm növényi eredetű és tökéletesen felvehető aminosavat is kiadunk.

Sok esetben egy-egy a piacon kapható, csak aminosavat tartalmazó biostimulátor magasabb áron szerezhető be, mint az Azospeed Amino, pedig az igen jelentős mennyiségű ásványi tápelemet is tartalmaz.