fbpx

Ötletből traktor – pillantás a kulisszák mögé

Írta: Szerkesztőség - 2017 március 13.

Mennyi „Know-how“, ismeretanyag rejtőzik egy CLAAS traktorban? És milyen fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy az első ötletből olyan high-tech termék készüljön, amely a gyakorlatban is megállja a helyét? Mostantól bárki bepillantást nyerhet a kulisszák mögé a tractors-making-of.claas.com, a CLAAS traktorok weboldalán. CLAAS dolgozókkal és CLAAS gépekkel dolgozókkal készült rövid videókból és riportokból tudhatnak meg az oldalra látogatók érdekes háttér-információkat és személyes tapasztalatokat a traktorok tervezésének, fejlesztésének és gyártásának minden fázisáról.

Modellek kompozitokból valódi méretben

Az új CLAAS traktor weboldalon a traktor-rajongók, érdeklődők megtudhatják például, hogyan gyűjtik össze a CLAAS fejlesztői a mezőgazdászok és bérvállalkozók konkrét kívánságait és elvárásait, és hogy építik be ezeket az új modellek terveibe. Egyedülálló bepillantást lehet nyerni a tervezési fázisba, abba a folyamatba, ahogy a fejlesztőmérnökök kialakítják számítógépeken az új traktorkoncepciókat, melyekből rögtön ezután kompozit anyagokból valós méretű modelleket állítanak elő. Ezek a traktormodellek alapján épülnek meg azok a gépek, melyeket gyakorlatban tesztelnek gazdálkodók a világ minden táján, hogy az így szerzett tapasztalatokat és észrevételeket figyelembe véve tökéletesíthessék a fejlesztőmérnökök az új traktormodelleket. Még a bonyolult CLAAS ellenőrzési folyamatba is betekintést nyerhetnek a látogatók a weboldalon. Így például megnézhető, hogyan vizsgálják az új traktormodelleket a Le Mans-i tesztcentrumban a tartósidejű tesztek során, extrém terhelésnél.

Hogyan készül egy igényekre szabott CLAAS traktor?

A Hogyan készült – menüpontban megtekinthetik, hogyan tudja a CLAAS minden egyes traktorját az egyéni kívánságoknak és igényeknek megfelelően megépíteni, és ezzel minden gépet egyedivé tenni. A betekintés a gyártásba elárulja többek között azt is, hogy egy 200 méter hosszú szerelősoron hogyan szerelik be a kabinokba a műszerfalat, a fékrendszert és a további alkatrészeket, és hogy a hidak, a váltó és más fontos részegységek hogyan kerülnek a traktorokra. Megtudható az is, pontosan mi történik a géppel a lakkozó üzemben.

A „Hogyan készülnek a CLAAS traktorok” – videó-, cikk- és képsorozat már most megtekinthető a tractors-making-of.claas.com weboldalon, illetve az azonos témájú applikáció IOS-en.