fbpx

Pálinka fesztiválok és versenyek

Írta: Szerkesztőség - 2011 május 27.

Évek óta sokasodnak a pálinka népszerűsítésére rendezett fesztiválok és versenyek. A hungarikumok közül a pálinka marketingje igazán sikeres. A fesztiválok látogatottak, a média foglalkozik az eseményekkel előzőleg is és utána a közli a pálinkaversenyek eredményeit. Az idén már három versenyen vehettek részt a magyar pálinkák, amelyeket ismertetünk.

 

HunDeszt pálinkaverseny

A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács által életre hívott HunDeszt Pálinkaverseny az ország egyik legjelentősebb ilyen rendezvénye, szakmai körökben a legelfogadottabb esemény.

AVI. HunDeszt volt az év első pálinkaversenye. A versenyt február 24-25-én bonyolították és március 19-én volt a díjkiosztás.

A versenyre összesen 279 minta érkezett, ebből 33 párlat nyert arany-, 83 ezüst- és 59 bronzérmet.

Az egyes kategóriákban – amelyekben legalább három nevező legalább tíz mintája versenyzett, a bírálók visszakóstolását követően a legjobbat Champion címmel jutalmazták.

 

 

XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál; XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny:Gyula-Budapest

Április 15-16-17-én kerül megrendezésre a magyar pálinka legjelentősebb és legfontosabb ünnepe számtalan kapcsolódó programmal, bemutatóval és versennyel, ahol összesen 106 arany-, 155 ezüst-, valamint 189 bronzérmet, és a kategóriagyőzteseknek 20 Champion Díjat ítéltek oda.

 

Destillata 2011

Az 1992 óta megrendezett Destillata nemzetközi párlatversenyen idén 12 országból 171 főzde indult 1560 mintával.

A pályázók közül Ausztria (558 éremmel) nyerte el a legtöbb elismerést, amit Németország követett (311 díjjal), de hazánkra is büszkék lehetünk az eredményeket tekintve.

Az előző évekhez képest több és számos új,összesen 24 magyar főzde mérette meg termékeit.

A magyarországi indulók rekordmennyiségű, azaz 120 díjat gyűjtöttek be, amelyből 11 arany, 44 ezüst és 65 bronzérem született.

A Nemzetgyőztes az aranyérmes Kajszibarack pálinkájával, 7 ezüst és 6 bronz érmével az Agárdi Pálinkafőzde lett.

 

Az Agárdi Pálinkafőzde Kft. sikerei

A felsorolt versenyeken az Agárdi Pálinkafőzde volt a legsikeresebb. Ismertetjük a fontosabb további díjakat,amelyeket külföldön és itthon nyertek:

  • A XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon az Ország Legjobb Kereskedelmi Főzdéje címet nyerte el.
  • Magyarország Legjobb Pálinkája 2011-ben az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkája lett.
  •  A Hundeszt 2011 versenyen 4 bronz, 6 ezüst, 5 arany, Champion díj és az Év Pálinkafőzdéje 2011 díj.

Az Agárdi Pálinkafőzde Kft. eredményei hozzájárulnak a magyar pálinkaelismertségéhez és jó hírnevéhez. Az Agrárágazat szerkesztősége tisztelettel gratulál a sok értékes díjhoz.