Pályázati felhívás ökológiai gazdaságok számára

Borítókép

Megjelent a VP4-11.1.-11.2.-18 kódszámú, ,,Ökológiai gazdálkodásra való áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” című pályázat.

Az ökológiai gazdálkodást folytató vagy arra átálló gazdálkodók számára 2018. október 29-én új pályázati felhívás jelent meg a Széchenyi2020 honlapon, olvasható a NAK hírei között. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 12 milliárd forint, a támogatott kérelmek száma pedig várhatóan 900 lehet.

A pályázati felhívás megjelenésével az érdeklődők előtt megnyílt a feltételek megismerésének lehetősége. A támogatási kérelem benyújtására elektronikus úton, ügyfélkapun 2018. december 1 és december 15. között kerül sor az Államkincstár elektronikus felületén. Fontos, hogy ezt a jogvesztő határidőt a pályázók ne mulasszák el, ugyanis abban az esetben jogorvoslatra nincs lehetőség.

Egy pályázó egy támogatási kérelmet nyújthat be, amit a benyújtásra nyitva álló időszakban többször is megváltoztathat, de a Kincstár csak a támogatási kérelem utolsó változatát veszi figyelembe elbíráláskor. Az igénylő a kérelmében különböző földhasználati kategóriákra egyaránt igényelhet áttérési, valamint fenntartási támogatást is azzal, hogy egy kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területnek (KET-nek) egy földhasználati kategóriában kell lennie.

A pályázó gazdálkodó köteles meghatározni a támogatásba bevinni kívánt földterületének nagyságát. Ezt oly módon kell megtenni, hogy a KET-et legalább 3 méter pontossággal beazonosító EOV koordinátákat vagy a shape file-okat a támogatási kérelem részeként csatolnia kell. A területmérésre vonatkozó útmutatót a pályázati felhívás 1. számú melléklete tartalmazza. A kötelezettségvállalás időszaka 2019. január 1. és 2023. december 31. között tart. Ezen időszak alatt mind az átállás, mind a fenntartás alatt álló gazdaságoknak be kell tartaniuk az ökögazdaságokra vonatkozó valamennyi előírást.

Összeállította: Csomor Zsolt

Tartalom közti banner a cikk végére
no