fbpx

Stoll homlokrakodók a mezőgazdaság szolgálatában

Írta: - 2017 április 27.

Hatékonyságuknak köszönhetően a Stoll homlokrakodók elengedhetetlen eszközei a mezőgazdaságnak, egyúttal rendkívül jól szolgálnak az állattenyésztésben is. Első osztályú rakodók nem csak profiknak.

A német gyártmányú Stoll homlokrakodó rendkívüli hatékonysága a jó teljesítményében, egyszerű kezelhetőségében – ezáltal a könnyű üzemeltetésben és a gyorsabb munkavégzésben – rejlik. Bármilyen munkáról legyen szó, a több mint 50 féle munkaeszközzel minden nemű anyagmozgatást egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan megoldhatunk. (Legyen az raklapos áru, big-bag mozgatás, sóder-kavics-föld, vagy akár farönk és egyéb anyagok rakodása, földmunkák, bálamozgatás, bármilyen típusú trágya- és szilázs alkalmazások stb.)

A Stoll homlokrakodók tökéletesen szolgálják a kis- és középméretű gazdaságoktól a nagyobb üzemeket egyaránt. Családi gazdaságokban a Stoll CL Classicline rakodótípusok, melyek kifejezetten a 4 hengeres traktorokra lettek kifejlesztve, gazdaságosabbá és gyorsabbá teszik pl. a műtrágyakezelést, rendkívüli segítség nyújtanak vetéskor vagy bálalehordáskor, telephely körüli munkák esetében, stb. Bármilyen traktorra szerelve kiváló kiszolgáló traktorok lesznek. A Classicline típusok karcsú vázszerkezete nagyon jó minőségű, finomszemcséjű acélból készült, ezáltal nagyon kedvező az önsúlya, így nem terheljük vele az első hidat, és emelőereje minden igényt kielégít.

Az elismerten kiváló minőség a teljes Stoll FZ Profiline családra jellemző. Rendkívül masszívak, megbízhatóak és erőteljesek, akár egésznapos kemény igénybevétel mellett is bizonyítottan hosszú élettartamúak. A 80 Le-től egészen 300 Le feletti teljesítményű traktorokra is szerelhető Profiline típusok minden téren optimális paramétereikkel lenyűgözik a gazdákat, legyen szó emelőerőről, emelési magasságról, stabilitásról, torziós merevségről, vagy rakodási sebességről. A nagy teljesítményű rakodók és a hasonlóan testreszabott tartozékok tökéletesen kielégítik a nagyobb gazdaságok, vagy akár a szerződéses vállalkozók igényeit is.

Nagyüzemek esetében számos esetben hatékonyabbak lehetünk egy homlokrakodós traktorral, mint egy önálló rakodógéppel. Gyorsabb a vonulás, akár pótkocsival vagy bármilyen más munkagéppel együtt. Bármikor egyszerűen le- és felszerelhetjük a traktorról, így traktorunk sokkal univerzálisabbá válik. Nagyobb teljesítményű traktorok esetében kifejezetten nagy emelőerőt és emelési magasságot elérve kedvező árú munkaeszközökkel végezhetünk hasonlóan hatékony munkát, mint önjáró rakodógépekkel, viszont a Stoll rakodók esetében – alacsony anyagkopása miatt – gazdaságos üzemeltetés mellett érhetünk el hosszú élettartamot. A traktor szervizelésével, karbantartásával egyidejűleg a rakodón is olcsón elvégezhetjük a karbantartási folyamatokat.

A mezőgazdaságon belül a Stoll homlokrakodók nagy segítséget nyújtanak az állattenyésztésben is. Négy különböző, trágyamozgatásra szolgáló munkaeszköz közül választhatunk trágyatípustól függően. Ezen kívül szilázsfogó, szilázsvágó, és az egyre elterjedtebb fóliás bálák mozgatására, valamint azok darabolására használható munkaeszközök is elérhetők széles méretválasztékban optimálisan az adott traktorhoz és rakodóhoz ajánlva.

Az összes Stoll homlokrakodót a Németországban alkalmazott legmagasabb szintű műszaki tudás segítségével fejlesztették ki. A rakodók a legmodernebb technikát innovatív megoldásokkal ötvözik, és tökéletesen megfelelnek a német minőségi követelményeknek. A több mint 50 éves gyártási tapasztalat eredménye a hatékonyság, az olcsó fenntarthatóság és a hosszú élettartam.

Sato-Gép Kft.
www.satogep.hu