Szalmonella miatt tojásterméket hív vissza a Lidl beszállítója

A Lidl honlapján közzétett tájékoztatója szerint szalmonella jelenléte miatt visszahívnak több tojásterméket a vásárlóktól.

A fogyasztók egészségének védelme érdekében az Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét, amelyen a megadott csomagolóüzem azonosító és a következő minőségmegőrzési-idők valamelyike szerepel:

Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001

Minőségmegőrzési-idő:

27.07.2020

01.08.2020

07.08.2020

14.08.2020

 

A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette a Lidlt. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani.

 

A terméket a diszkontlánc regionálisan értékesítette, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon is elérhető. A honlapon elérhető listában nem szereplő üzletekben a termék nem került forgalomba.

 

Forrás: origo.hu

állat baktérium betegség ellenőrzés fogyasztani tilos Lidl szalmonella tojás tyúk