fbpx

Szánt, vagy csak szántogat? Az igazán profik így csinálják!

Írta: - 2017 szeptember 20.

A gyakorlatban nem mindig érvényesül a papírforma. A vásárolt traktor gyakran nem hozza az elvárt teljesítményt az Ön területein, a munkagépe pedig többet kíván, mint a katalógus adat. Az eredmény:

  • ingadozó munkasebesség,
  • romló minőség,
  • megugró fogyasztás,
  • a gyakoribb váltások miatt a gép fokozottabb elhasználódása, kopása.

Lehetséges, hogy Ön is drágábban termel kevesebbet? – ez igen fontos kérdés, mert pénzre megy… Olvassa át a lenti riportot és nézze meg, hogy gazdatársa miként orvosolta a fenti problémákat könnyen, kis befektetéssel, véglegesen.

Hol gazdálkodik a Recrea Mezőgazdasági Kft.?

Horváth Tibor vagyok, műszaki vezető. 1996 óta 1450 hektáron gazdálkodunk a Tolna megyei Regölyben, ahol dombokkal tarkított középkötött és kötött talajok váltják egymást.

Milyen problémával fordultatok az AGROOPTIMÁHOZ?

Traktoraink a meglévő munkagépeinket nem tudták az optimális munkasebességgel húzni.

Milyen hátrányt okozott a gép gyengesége?

Az őszi mélyszántásban emelkedőnek és kötöttebb talajban nem tudta az optimális munkasebességgel húzni az ekét. Valamint a kukoricavetőgépnél nem tudtuk teletölteni a műtrágyatartályt, a dombokra nem húzta fel. A „powerját” állandóan kapcsolgatni kellett a pilótának, mert nem volt benne erő. Így a fogyasztás is több volt, mint szerettük volna.

Miért épp az AGROOPTIMA?

Jók voltak a referenciáitok, ajánlások, és olvastam a témában írt könyveteket. Korábban csak a boxról tudtam, ezt a szoftveres beállítást nem ismertem, pedig Ég és Föld…

Műszaki infó

A traktorkínálatot elemezve láthatja, hogy gyakran teljesen azonos fizikai kivitelű, gyártmányú gépeknél Ön több milliós felárra is számíthat! Ennyivel fizet többet, ha a „nagyobb” 10-50 lóerővel (típusonként eltérő) erősebbet veszi. Számos ellenpélda mellett, az egy szériába tartozó gépek nagy része nem csak hasonló, hanem MINDEN szerkezeti elemük (motor, turbó, üzemanyagellátó-rendszer, hajtáslánc, stb.) AZONOS.

Mitől erősebb az egyik, mint a másik?

Csak a motorvezérlő programjaik különböznek.

Miben segít a gépben gyárilag meglévő, csak ki nem használt plusz teljesítmény?

Minden munkagépnek megvan az optimális munkasebessége. Ideális esetben a traktor-munkagép kapcsolat folyamatosan képes ezzel a sebességgel dolgozni. Mi történik akkor, ha jön egy emelkedő, vagy egy kötöttebb talajrész? A munkasebesség csökken, vissza kell váltani, magasabb fordulaton járatni a motort. Elkerülhetetlen káros következmények: csökkenő munkasebesség, drasztikusan megugró fogyasztás, a gyakori váltások miatt a hajtáslánc fokozott elhasználódása, munkaminőség romlás, növekvő kiadások, terméscsökkenés, anyagi veszteség.

Ön ezeket elkerülheti, és olcsóbban, hatékonyabban dolgozhat a már meglévő traktorával, kombájnjával, ha kihasználja a gyárilag betervezett, garantált és biztonságos teljesítménytartalékot, amit Ön már megvett, csak még nem jut hozzá.

VIGYÁZAT!

A szándékos visszabutítás bevett gyári megoldás, de sok esetben nem biztonságos a gép „felhúzása”, mivel az erősebb modellnél a beállítások finomításán túl a motor és/vagy hajtáslánc elemei is erősítettek! Ilyenkor a rosszul megállapított teljesítménynövelés mértéke géptöréshez vezet! Agrooptima tuning előtt MINDIG megnézzük, hogy az adott gép erőátviteli alkatrészeit a gyártó mekkora teljesítményig használja. Ezen információk birtokában határozzuk meg a biztonságos, maximálisan kihozható teljesítményt. A gépről letöltött beállítást elemezzük, így nem fordulhat elő, hogy egy már „tuningolt” gépet tovább húzzunk. Ezzel a módszerrel garantálható a mellékhatásoktól mentes működés.

Milyen javulásokat tapasztaltok?

Az ekét eggyel nagyobb fokozatban tudjuk húzni fordulatesés nélkül a kötöttebb részeken is.

Az Agrooptima beállítással már tele lehet rakni a vetőgép tartályait, húzza, mint a rongyot. Lényegesen jobb menetteljesítménnyel, azonos sebességi fokozatban viszi hegyen-völgyön keresztül. Kíméljük a váltót is, mivel sokkal kevesebbszer kell sebességet váltani.

Változott a gép fogyasztása?

Ez a traktor műszakonként 10-12 üzemórát megy. A gyári beállítással az volt a tapasztalat, hogy este 5-6 óra felé mindig tankolni kellett, hogy elég legyen a gázolaj. Most reggel megtankol és simán kibírja a műszakot. Üzemóránként 1,5-2 liter üzemanyag megtakarítást realizálunk!

Hogyan profitáltok még az általunk készített egyedi beállításból?

Gyorsaság. Ha az optimális munkasebesség 10-12 km/h, azt most hegyen-völgyön tartja, tehát egy műszakban több hektárt művel, mert kevésbé ingadozó a sebessége.

Tapasztaltok bármilyen mellékhatást (füst, kopogás, egyéb)?

Nem. Csak jót tudok mondani, megérte az árát.

A traktorokra, kombájnokra készített termelékenységnövelő egyedi beállításunk Önnek szól, ha:

– szeretne sokkal olcsóbban, gazdaságosabban termelni,

– hamarabb végezni egy adott munkafolyamattal,

– nem bánja, ha 3-8% üzemanyag-megtakarítást realizál,

– kihasználná egy olcsóbban megvásárolt, drága erősebb gép minden előnyét,

– egyszerűen csak igényes a munkájára, szeretne jobb géppel dolgozni, mint a szomszédja.

2 hónap tesztidőszak

Kedvezményes azonnali árak, de ha könnyebb, fizesse ki 3 részletben!