Tarlóhántás VT rövid-tárcsával, precíziós magágykészítés VRM, KRM forgókapás magágykészítővel

A VRM típusú vontatott és a KRM félig függesztett forgókapás gépcsalád talajhajtású rotorokkal szerelt. Rotoronként tíz edzett kovácsolt kés és kapa kiváló gyomirtást, rögaprítást és talajegyengetést végez, optimális szemcseszerkezetű magágyat készít.

A gép a művelőelemek állítható munkamélysége miatt; kötött száraz, szármaradványos és nedvesebb területek művelésére is alkalmas. A művelőelem kiosztás: kettő sor forgórotor, simító és a lezáró henger.

A gép alkalmas: tavasszal és ősszel talaj- és szántás elmunkálásra, műtrágya bedolgozásra, valamint magágykészítésre. Nyáron tarlóápolásra és gyomirtásra.

Forgókapás magágykészítők technológiai előnyei:

  • többféle talajmunka egymenetben;
  • szántáselmunkálás és precíziós magágykészítés;
  • optimális szemcseszerkezet és magágy;
  • kiváló rögaprítás, gyomirtás, növényimaradvány bedolgozás talajzárással;
  • könnyű, középnehéz és nehéz kivitelben is készül.

VT univerzális rövidtárcsa

A szármaradványok megfelelő előaprítása és a tarlóhántás a vetés minőségére is hatással van. A szakszerű talajművelés nélkülözhetetlen eszköze a rövidtárcsa. A VT univerzális rövidtárcsa tarlóművelésre és minőségi magágykészítésre egyaránt alkalmas. A robosztus vázkialakítás miatt hosszú a gép élettartama. A két sorban felszerelt tárcsalapok egyedi felfüggesztésűek, poliuretán gumirugózással. A tárcsaszög, a tárcsaív, a tárcsafogak kialakítása és a robosztus vázszerkezet biztosítja a művelőelemek talajba jutását szinte minden körülmények között. A gép alkalmas laza és kötött talajokon is, sekély és mély művelésre egyaránt.

A tárcsafelfüggesztés osztástávolsága, a tárcsaszárak magassága, a hengerek közötti nagy távolság és az eltolt mellső tárcsasor biztosítja a gép eltömődésmentes működését.

A VT tárcsák többféle hengersorral rendelhetők: pl.: 600 mm-es, tisztító egységgel szerelt ékgyűrűs hengerrel, valamint 460 mm-es szélespálcás hengerekkel. A VT gépeknél a művelési mélység a hengereken mechanikusan állítható.

Mituran Kft.

Mobil: +36 30 901 8152, +36 30 953 5189
Fax: +36 53 552 239

Web: www.mituran.hu
E-mail: mituran@mituran.hu

5650 Mezőberény, Hajnal utca 2-4.
Telephely: 2750 Nagykőrös, Zsíros d. 4.

forgókapa függesztett magágykészítés precízíós rövidtárcsa szántás talajművelés tárcsa tarlóhántás
.
.