fbpx

Vetőmagot tárol? Íme, a többszintes megoldás bigbagben!

Írta: - 2018 január 18.

Meglévő vagy újonnan létesítendő raktárakban  a tárolórendszer négyzetméterára kevesebb, mint 60 ezer forint

A Mobilizátor Kft. kifejlesztett és szabadalmaztatott egy többcélú elemes tárolórendszert, melynek a legfőbb előnye az, hogy az ömlesztett anyagokat a raktár teljes belmagasságát kihasználva helyezi el, tömbös tárolásra alkalmas, egymásra halmozható egységekben.

A nagy teherbírású tárolási rendszer elemei térbeli keretek, melyek vékonyfalú hegesztett acélidomokból készülnek. Ennek a doboznak az oldallapja lehet akár egy vékony, de szívós flexibilis tartály fala, acélháló vagy lemez. A tárolórendszer elemei külméret és kivitelezési mód szempontjából egyneműek, csereszabatosak, mint egy LEGO-készlet.

A szabadon álló, ömlesztett anyaggal megtöltött bigbages kiszerelés sajátossága, hogy fenéklapján állva, rövid idejű tárolási periódus alatt is átrendeződik belsejében a tárolt szemcsés anyag.

Ezáltal a bigbag súlypontja megváltozik, valamilyen irányba megdől. Szabadalmi védelem alatt álló elemes (moduláris) tárolási rendszerünkkel a bigbageknek szánt raktári tárolófelületet 1,5-2 m2-es lépésekben meg lehet háromszorozni vagy ötszörözni a magassági lehetőségek kihasználásával! Az így létrehozható, garantált teherbírású, új tárolószintek 1 m2-re vetített ára 60.000-80.000 Ft alatt maradhat!

Az elemes többcélú tárolórendszernek – jellegéből fakadóan is – használatba vételekor alacsony a tőkeigénye! 100%-ig képes igazodni a felhasználó forrásellátottságához.

A tárolt anyag mennyiségi és minőségi ellenőrzése, gázosítása gyorsan, egyszerű eszközökkel, jól dokumentálhatóan megoldható.

A tárolóegység az alábbi minősítésekkel rendelkezik.

  1. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szabadalmi oltalomban részesítette a tárolóegységet, mint szellemi terméket.
  2. Statikai rakfelületi és halmozási terhelhetőség megfelelőségre minősítette a TÜV Bayern Tartószerkezeti Laboratóriuma.
  3. A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. HACCP minősítést adott a tárolóegységnek.
  4. A gyártóhely rendelkezik a TÜV Rheinland által tanúsított ISO minősítésekkel.
  5. A   termék rendelkezik munkabiztonsági minősítéssel.

Több dologtól függ a tárolórendszerünk elemeivel elérhető legnagyobb tárolási szint-magasság és a képezhető tárolási szintek száma.

Tárolási rendszerünk elemei 1-2 m2 alapterületűek. A tárolóelemből 1+3 – 1+4 db helyezhető egymás tetejére. A változó légáteresztő képességű szövetből készülő bigbag rögzítése a tárolás és mozgatás közbeni megdőlése ellen biztosított. A nem hasasodó bigbag-ek töltött állapotban is kivehetők a tárolóelemből, és/vagy töltött állapotban is behelyezhetők azokba! A tárolóegység a kézi és gépi anyagmozgatás eszközeivel alulról és függesztve is emelhető. Teherbírási szempontból EU minősített, szabványos oldalirányú erőknek is ellenáll, azokkal nem lehet feldönteni.

Használaton kívül helytakarékosan, a tárolórendszer elemeit egymásba csúsztatva lehet tárolni és szállítani. Ezt az előnyt tovább fokozza, hogy a tárolási rendszer lízingelhető, bérelhető.

A tárolórendszer gazdaságosságának legfőbb bizonyítéka a munkabiztonság színvonala! Ennek köszönhetően számos multinacionális vállalat a referencia-felhasználónk, akik 17 éve alkalmazzák tárolórendszerünket (Pioneer Seed, Syngenta Seeds, Gyermely Zrt., Bóly Zrt., Martonvásári Kutató Intézet, Sara Lee Douwe Egberts, Kraft Foods, Henkel, Graboplast Zrt., Waberer’s Nyrt., Magyar Posta Zrt.).

A felhasználók sem találtak olyan ár/érték-arányú helyettesítő terméket, melynek biztonsága és ára, ezek aránya összemérhető lenne a Mobilizátor Kft. termékével. Referenciahelyeinken az alkalmazásért felelős vezetők elérhetőségét kérésre megadjuk.

Mobilizátor Kft. 8000 Székesfehérvár, Távírda u. 2./a Mobil: +36 20 942-2088;  e-mail: [email protected]  Web: http://prezi.mobilizator.hu; http://www.mobilizator.hu