Gyógynövényes húsminőség – rozmaringos-kakukkfüves libapecsenye
Napjainkban egyre fontosabb, hogy olyan élelmiszer kerüljön asztalunkra, ami ízletes és egyben egészséges.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreNapjainkban egyre fontosabb, hogy olyan élelmiszer kerüljön asztalunkra, ami ízletes és egyben egészséges.
Hogyan szerepel a hazai halgazdaság?
A hazai nagyüzemek vezetői szerint akkor fog ismét nőni a sertésállomány, ha nyereséges lesz a termelés, vagyis ismét megéri sertést tartani.
Miközben a magyar szürkemarha, mint fogalom ismét megveti a lábát a köztudatban, még mindig nem kell sokat keresgélni, hogy találjunk olyan szakembert, aki készségesen…
Február elején jártunk, kint 5 oC volt, de a frissen mart silókazalból áradt a meleg.
Az ezredforduló óta 40%-kal csökkent a sertésállomány, a kocáké még súlyosabb arányban.
A 43/2013. (V. 29.) VM rendelet nyomán mintegy 23,1 százalékos bővüléssel az ország területének 68-69%-a lett nitrányérzékeny besorolású.
A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy bevezetésével is a sertésállomány és a sertéshús belföldi fogyasztásának növelését igyekszik támogatni a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
Palotás Sándor tulajdonos-ügyvezető köszöntője után elsőként Veres Zoltán a Génbank-Semex Magyarország Kft. ügyvezetője tartott előadást a minőségi szaporítóanyag termelésről.
Az afrikai sertéspestis ellen Kárpátalján foganatosított intézkedéseket vitatta meg csütörtökön Ungváron az ukrajnai megye állami állatjárványügyi rendkívüli bizottsága.