A magyar szürkemarha húsáról
Az, hogy a szürkemarha a világ (egyik) legfinomabb húsát tudja szolgáltatni, sovány vigasz azoknak a szürkemarhatenyésztőknek akik átlagáron sem tudják piacra vinni marháikat.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz, hogy a szürkemarha a világ (egyik) legfinomabb húsát tudja szolgáltatni, sovány vigasz azoknak a szürkemarhatenyésztőknek akik átlagáron sem tudják piacra vinni marháikat.
A tejelő tehenek üszői a tejgazdaságok leendő jövedelemtermelő tényezői.
A fermentálható szerves anyag (FOM) a bendőmikróbák által hasznosítható, elsősorban „energiaellátásukat” biztosító anyagokat jelenti.
Állattartási és élelmiszeripari technológiák bevezetésére és korszerűsítésére írnak ki újabb pályázatokat a vidékfejlesztési alapba visszakerülő forrásokból.
Az alapvető élelmiszerek, köztük a baromfihús és az étkezési tojás áfacsökkentése segítheti leginkább a legális ágazati szereplők hosszú távú működését a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint.
Régi időkben közismert volt, ma egyre többen fedezik fel újra, hogy a magyar szürkemarha húsa kiváló.
Tudja-e, hogy a tehén hány liter nyálat termel egy nap?
A VHT, valamint a Hússzövetség arra kéri az Országgyűlést, hogy a 2014-es adótörvényekről szóló döntésekor vegye figyelembe a sertéshús és hústermékek áfájának 5 százalékra való csökkentésére vonatkozó kezdeményezésüket.
A sertések reprodukciós és légzőszervi szindrómája (PRRS) ma már nem egy rejtélyes vírus okozta betegség.
Az állategészségügyi szolgálat működését Magyarországon 1888-ban, 125 éve szabályozták először.