Júniustól vadhús is lesz a menzákon
Júniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket tálalnak majd fel a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán a Mintamenza Program keretein belül az ország több mint 17 városában.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreJúniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket tálalnak majd fel a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán a Mintamenza Program keretein belül az ország több mint 17 városában.
Magyarországon átlagosan 22-25 ezer tonna mézet termelnek évente.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztosági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t. Ez az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettség.
Nemzetközi szakmai konzultációt tartottak szerdán a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergén összetevőinek jelöléséről.
A belföldi élelmiszerfogyasztást alapvetően hazai termékekkel kell kielégíteni.
A magyarok 86 százaléka bízik a hazai élelmiszerekben egy januári reprezentatív kutatás szerint.
A vadhús „megújuló természeti erőforrás” és egészséges élelmiszer is, jó minőségű vadhús viszont csak tudatos, szakmailag megalapozott vadgazdálkodásból származhat.
Nagy teljesítményű, 150 ezer forint értékű gyümölcsprést kapott „A legtöbb magyar terméket árusító iskolabüfé” verseny győztese pénteken Budapesten a III. kerületi Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnáziumban.
Egy év alatt közel 40 százalékot emelkedett a kakaóbab világpiaci ára, és az átlagosnál szárazabb közép-afrikai időjárás hatására, a kereslettől elmaradó kínálat miatt további drágulásra lehet számítani.
Több mint 15 ezer szakmai látogató vett részt az idén először rendezett SIRHA Budapest kiállításon.