Rovat: Növénytermesztés
Biostimulátorok beillesztése a bioeffektív növénytermesztési gyakorlatba
Kevesebb stressz, erőteljesebb teljesítmény – sok múlhat e készítményeken.
Huminsavas növénykondicionálás kertészeti kultúrákban 2018
A fokozott környezetvédelmi, élelmiszer-minőségi és élelmiszer-biztonsági feltételeknek való megfelelés miatt hazánk mezőgazdaságában is egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntartható, környezetkímélő megoldások.
A gyümölcsösök tápanyagellátásának kulcskérdései
A gyümölcsösök tápanyagellátásának megítéléséhez a talajvizsgálati adatok fontosak, de nem elegendőek.
Mi kell ahhoz, hogy télen is fogyaszthassunk magyar paradicsomot?
Immár 5. alkalommal megrendezett Zsendülés Kertészeti Konferencián többek között a fenti kérdésre is választ kaptak a kertészeti ágazatban tevékenykedő érdeklődők.
Spárga – sokkal inkább termesztjük, mint fogyasztjuk
Habár spárganagyhatalomnak számít Magyarország, mégis keveset eszünk belőle.
Az EB javaslata jelentősen változtatna a KAP zöldítési szabályain
Hazánk alacsony hibaaránnyal hajtotta végre a 2015-ben bevezetett zöldítési szabályokat.
Növénykondicionálás – növényorvosi szemmel
Kora tavaszi feladat, hogy talajaink újra életre keljenek, javuljon a talajszerkezet, helyreálljon a talaj tápanyag-szolgáltató képessége, növekedjen a talajba bevitt szerves és szervetlen tápanyagok feltáródása, illetve a tápanyag hasznosulása.
Fenyegető csökkenés
A vetésváltás jelentősége, az elővetemény hatása a kórokozókra, kártevőkre és a gyomosodás mértékére.