Innováció a természettel: a növénynemesítés új fejezete
A génszerkesztés forradalmasítja a mezőgazdaságot, új lehetőségeket teremtve a fenntartható élelmiszertermelésben
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA génszerkesztés forradalmasítja a mezőgazdaságot, új lehetőségeket teremtve a fenntartható élelmiszertermelésben
A mezőgazdaság jövője múlhat a vízmegtartáson – indul a Vizet a tájba! program, több száz gazda már csatlakozott.
A zöldtrágyázás az agrárium egyik leghatékonyabb eszköze a talaj takarására, javítására és a nedvesség megőrzésére.
A magyar mezőgazdaságban a vöröshagyma-termesztés bővül, de az importtól való függőség és a magas költségek komoly kihívást jelentenek.
Durván visszafogják a búzaimportot, nagyot csökken a gabonaexport – évtizedek óta nem látott visszaesés a piacokon.
A prémium búza vetése egyre kifizetődőbb hazánkban. A klíma, a piac és a hozamviszonyok új fajták bevezetését sürgetik.
Elstartolt a magyar szamóca főszezonja a mezőgazdaságban, a fóliás termesztés és az import formálja a hazai piacot.
Szántóterületeink termőképessége várhatóan csökkenni, a termésingadozás mértéke pedig növekedni fog az elkövetkező évtizedekben.
A minőségi búzatermelés az agrárium alapja – a Gabonakutató fajtái évek óta bizonyítanak a mezőgazdaságban
A tavaszi eső kulcsfontosságú – itthon és a régióban javult a helyzet, de még mindig nagy az aggodalom az áztató esőért.