Kohout Zoltán

Kohout Zoltán
Megkezdődött az adategyeztetés folyamata – figyelmeztet a NAK.
Már a kiállítás megnyitása előtt elismerték a német gyártó több termékét.
A minimálisan örökölhető föld területét is meghatározná a Magosz.
A baromfiágazat stabilitása piaci, élelmiszerbiztonsági szempontból is döntő, különösen a fenyegető Mercosur-megállapodás miatt.
A kötött, nehéz északkelet-magyarországi talajokon is beválnak azok a gépek, járművek, amiket a bajai Dorker mutatott be júliusi szántóföldi rendezvényén.
Miközben egykori kedvenc fajtánk kiment a divatból, az idei almatermés még a legkomorabb várakozásokat is alulmúlja.
Ma már az egész hazai termőterület nincs a korabelinek tizede sem.
Nemcsak a jobb műszaki teljesítmény, a költséghatékonyság is indokolja a permetezőgépek ellenőrzését, karbantartását.
Egyes vélemények szerint elfogadhatatlan, hogy az orosz embargó után ismét a gazdákkal fizettetik meg egy újabb politikai döntés árát.
Hét kiemelt beruházás előkészítése folyik többek közt a Homokhátságtól a Szarvas-holtágon és a Keleti-főcsatornán át Tiszakécskéig és a Hajdúságig.
„Mindig is közel állt hozzánk az állatok szeretete, tenyésztése, és mindannyiunknak öröm, amikor látjuk-halljuk, hogy a vevőknek is örömet okoztunk a tenyészállatainkkal.”
Kaloda, mobil folyosó, körültekintő eljárás a telepi élet zavartalansága mellett.
Sok és sokféle termék készül, és egyre nő az abroncspiac.
Útmutatót készített a Nébih annak érdekében, hogy az élelmiszerlánc teljes spektrumán visszafogjuk az ételhulladék-mennyiség növekedését.
A jövedelempótló, az erdőápolási és az erdőtelepítési támogatások összesítésével az erdőtelepítő gazdák 80-130%-kal több forráshoz juthatnak.
A határon átnyúló természetvédelmi projektek célja, hogy a nemzeti parki ökoturisztikai létesítmények fejlődjenek, és élménydús programokkal segítsék a környezeti nevelést, a szemléletformálást.
Az áruházlánc a nagykereskedői beszállítók csökkentésével párhuzamosan növelné a közvetlen termelői beszállítást.
A tartós fejlődés, jövedelmezőség növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, amiben döntő az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.
Jól teljesít a mezőgazdaság, de elengedhetetlen a fejlesztés.
Öröm az ürömben, hogy – a szakértők szerint – a tavalyi nyomott áraknál sokkal magasabb, árakra számíthatnak a gazdák ebben az évben.