Talajélet

A TerraCalco® hozzájárul a talaj radikális javításához akár egy lépcsőben, akár 2-3-4 éves lépcsőkben növeli a termelés minőségét és mennyiségét.
A terméseredményt BactoFil® Kalászos talajoltó mikrobiológiai készítménnyel is javíthatjuk.
Megvitatták a talaj, talajélet, talajvédelem oktatását képzését és szemléletformálását.
A Lakkos Kft. már három telephelyén kínálja megfizethető, prémium-minőségű termékeit.
A gép a művelőelemek állítható munkamélysége miatt; kötött száraz, szármaradványos és nedvesebb területek művelésére is alkalmas.
Ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozhassunk termőföldjeink tápanyag-utánpótlásáról, megfelelő talajmintákkal és megbízható vizsgálati adatokkal kell rendelkeznünk, ráadásul folyamatosan.
A termőtalaj, mint az olaj, jelentősen fogytában van. Kezünkben a lehetőség még most, hogy ezt a folyamatot visszafordítsuk. Tegyünk a Földünkért!
A folyamatos növénytakarás és a csökkentett talajművelés segít az egészséges talajélet biztosításában.
A talaj-ökoszisztéma megfelelő működése a talaj jövőbeni termékenységének, fenntarthatóságának az alapját jelenti.
A Calciprill® termékcsalád alkalmazása esetén az elvárás a terméseredmények és ezáltal a realizált haszon maximalizálása.
A TerraCalco® hozzájárul a talaj radikális javításához akár egy lépcsőben, akár 2-3-4 éves lépcsőkben növeli a termelés minőségét és mennyiségét.
A Phylazonit Tarlóbontó nemcsak a tarló újrahasznosításával gazdagítja a talaj tápanyagkészletét, de segít a lekötődött tápanyagok feltárásában.
A YaraMila termékcsalád tagjainál az NPK-arányokat tekintve teljes a paletta.
A szármaradványok megfelelő előaprítása és a tarlóhántás a vetés minőségére is hatással van. A szakszerű talajművelés nélkülözhetetlen eszköze a rövidtárcsa.
Van egy javaslatunk: védekezzen a talajsavanyodás ellen!
Az őszi búza számára azok a jó elővetemények, amelyek korán betakarításra kerülnek, nem hagynak vissza nagy mennyiségű szár- és tarlómaradványt, nem használják ki a talaj víz- és tápanyagkészletét, illetve amelyeknek nincs közös kártevőjük és betegségük.
A hatékony növénytermesztés alapja a rendszerszemlélet.
A termelők felelőssége az optimális talajművelés, a vetésforgó, a nem okszerű műtrágya- és vegyszerhasználat csökkentése.
Az őszi kalászosok közel egy évet töltenek a szántóföldön, egészen szélsőséges viszonyoknak is kitéve.
A talajban történő szervesanyag lebontása során jelentős mennyiségű – a növények számára felvehető – makroelem kerül vissza a talajba.