Az előveteménytől a betárolásig: így gondozd a durumbúzát!
Mint különszámunk több más, a durumbúzával foglalkozó cikkéből is kitűnik, e kalászosféleség termesztése nemcsak szakértelmet, hanem gondos körültekintést is igényel.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreMint különszámunk több más, a durumbúzával foglalkozó cikkéből is kitűnik, e kalászosféleség termesztése nemcsak szakértelmet, hanem gondos körültekintést is igényel.
Új néven folytatja működését a francia hátterű járványvédelemre és élelmiszerbiztonságra specializálódott Kersia Csoport, amely olyan nagyvállalatok,…
Elsősorban a növényvédő szerek egyoldalú, indokolatlan használata miatt alakulhat ki rezisztencia, de a kártevők genetikai tényezői is okai lehetnek….
Néhány éve még extenzív-intenzív repcetechnológiák versenyeztek egymással, és a kérdés inkább az volt, ki mennyit hajlandó költeni a repcéjére, és…
A szőlő sárgaság betegségeket fitoplazmák okozzák, amelyek sejtfal nélküli baktériumok és a fertőzött növények háncsszöveteiben élnek, telelésük…
Egy dolgot be kell látnunk: az emberiség száma egyre nő, jelenleg 7,6 milliárd ember él a Földön, az élelmezésük nem egyszerű feladat. A…
Először vizsgáljuk meg a takarmány tulajdonságát, így tudjuk megállapítani, hogy mire figyeljünk. A különböző fajta takarmányok eltérő nyomást…
Az őszi káposztarepce a harmadik legfontosabb növényi olajforrás a világon a pálmaolaj és a szójabab után
A modern élelmiszergazdaság, benne a növénytermesztés az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, mely az ember által…