Májusi bortúra: megnyitja kapuit a Somlói borvidék
Az újjászületését élő Somlói borvidék május első hétvégjén tartja nagyaszabású szezonyitó eseményét 15 neves pincészet részvételével.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz újjászületését élő Somlói borvidék május első hétvégjén tartja nagyaszabású szezonyitó eseményét 15 neves pincészet részvételével.
Fontos lehetőséget nyújt számunkra a növény élettani folyamatainak és a termesztés gazdasági sikerességének befolyásolásában.
Gere Attila 2008-ban úgy döntött, hogy egy hektárnyi szőlőfelületen belevág az organikus termesztésbe.
A síkságból kiemelkedő vulkanikus tanúhegy, a Somló, mikroklímájával járul hozzá a somlói fehérborok egyedülálló mineralitásához.
Mindettől függetlenül azonban mindenkinek látnia kell, hogy az élvezeti hatás részeként ez is fontos szempont.
A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál ebben az évben több újítással is jelentkezik.
A magyar borászatok egyike sem minősítette kiválónak az idei termést, véleményük szerint a 2014-es év nem számít kiemelkedőnek.
Átlagos mennyiségű, de jó minőségű termést adnak az idén a villányi cabernet franc szőlőültetvények.
A Magyarországon legnagyobb mennyiségben termelt és fogyasztott, mégis máig alulértékelt fehér szőlőfajtára hívja fel a figyelmet a Nagy Olaszrizling Kóstoló…
A Földművelésügyi Minisztérium által készített Borkiválóságok Könyvében szereplő borokat is kínálnak az Auchan áruházlánc borvásárán, amelyet csütörtökön a földművelésügyi miniszter nyitott meg Óbudán.