VM: tíz pincészet mutatkozik be az ENSZ élelmezésügyi kongresszusán
Tíz magyarországi pincészet borai mutatkoznak be március 4. és 6. között az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusán Budapesten.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreTíz magyarországi pincészet borai mutatkoznak be március 4. és 6. között az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusán Budapesten.
Jelentősen nő a magyar szőlő- és borágazat támogatása, míg a 2012/2013-as borpiaci évben a támogatás összege 6,5 milliárd forint volt, addig a következő öt évben évi 29 millió eurót, vagyis mintegy 8,5 milliárd forintot használhat fel az ágazat.
A két borvidék legnevesebb termelői, összesen 25 pincészet mutatja be bikavérjeit pénteken Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj elnevezésű, a nagyközönség számára is nyitott kóstolón.
Hetvenöt pincészet több mint száz prémium furmintjával találkozhat a közönség a Nagy Furmint Február kóstolón csütörtökön a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
Megnyílt a Magyar Borok Pincéje Balatonlelle-Rádpusztán szerdán.
Sokan úgy gondolják, hogy az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) nyáron történt megalakulásával egy új szervezet jött létre, pedig ennek az intézménynek évszázados hagyománya van hazánkban.
Ha a következő hetekben nem sújtja komoly fagy a szőlőket, idén vidám szüret várható, s bőségesen lesz bor.
A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden.
Kiemelkedő évjárat lesz a 2013-as Tokaj-Hegyalján, az új borvidéki rendtartási minőségi követelményeknek is megfelelő első palack aszú 2016-ban kerülhet a boltok polcaira.
A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor.