Csak egy előny a sok közül: most már árulhatjuk a mustot
A borjogi szabályozás immár egy egység, megjelent a miniszteri rendelet is, mely tartalmazza a részletszabályokat.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA borjogi szabályozás immár egy egység, megjelent a miniszteri rendelet is, mely tartalmazza a részletszabályokat.
Sajátos borkészítési eljárások iránti szigorú elkötelezettség, az ökológia szőlőművelés, valamint a természetes borok rendezvénye.
A végrehajtás részleteit még miniszteri rendelet is szabályozza.
A gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták nemesítése mellett, boros képzéseket is indít a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet új vezetése.
A bórt az egyik legjelentősebb mikroelem, hiánya jellemző tünetekkel járó súlyos betegséget okozhat.
Idén 36 országból 604 chardonnay bort neveztek a „Chardonnay du Monde” borversenyre.
A fagykár mértéke 10% körüli a szőlőben.
A 21. század innovatív megoldásai és Kamocsay Ákos főborász nevével fémjelzett borok.
A felhalmozódott, nem kezelhető készletet lepárlással alakítanák át fertőtlenítővé, melyre úgyis szükség van a járványügyi intézkedések kapcsán.
Már nem a nagy termés, a minőségi bor a cél az Alföldön. Így metszik a szőlőket a minőségi borért Soltvadkerten.