2015-től egységes palackkal jelennek meg a szekszárdi borászatok
2015 januártól egységes boros palackkal jelennek meg a szekszárdi borászatok, a tervek szerint az első évben 150 ezer üveg bor kerül forgalomba.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre2015 januártól egységes boros palackkal jelennek meg a szekszárdi borászatok, a tervek szerint az első évben 150 ezer üveg bor kerül forgalomba.
A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel.
Új termékstruktúrát vezetne be a Tokaj Kereskedőház Zrt., amellyel akár tízszeresére is nőhet a tokaji borvidéken a borágazatból és kapcsolódó szektorokból származó, jelenleg 20 milliárd forintra becsült jövedelem.
Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szőlő minősége még sokat javulhat kedvező, napsütéses időjárás esetén.
Gaál József gazdálkodó nézi a lisztharmat betegségtől rothadó szőlőjét a Zala megyei Felsőrajkon 2014. augusztus 13-án.
A dél-balatoni, korai érésű Csabagyöngyével Ordacsehiben kezdődött meg az idén is a szőlőszüret Európában; a szőlő átvételi ára kilónként 100 forint körül várható.
Az idén várhatóan nagyobb termést szüretelnek majd a gazdák a tavalyinál.
Megnyílt hétfőn a Garay élménypince Szekszárdon.
Tokajban hétfőn megkezdődött a szőlészeti-borászati kutatószakma legrangosabb rendezvénye, az immár tizedik alkalommal megrendezendő Terroir Világkonferencia.
Az Egri borvidék minden jelentős pincészete, csaknem negyven borászat várja a közönséget az Egri Bikavér Ünnepen Egerben, az Érsekkertben július 10. és 13. között.