Korszerű megoldások segítik a dinnyetermesztést
Az éghajlatváltozás messzemenő hatással van az agrárium területeire, ez alól a spanyol frissáru ágazat sem kivétel.
Az éghajlatváltozás messzemenő hatással van az agrárium területeire, ez alól a spanyol frissáru ágazat sem kivétel.
Napjainkban már hosszabb a dinnyeszezon: júliusban megkezdődött a szüret, szeptemberben még nyugodtan ehetjük.
A jelenlegi időjárás a mezőgazdaság számos területén okoz gondot, de a dinnyések zárhatnak jó évet.
Ha a talajban csökkenteni tudjuk az áttelelő képletek számát, úgy az ezekből induló fertőzések erőssége is csökkenthető.
Jó tudni, hogy a másodvetés megszakítja a sort, de be is kell jelenteni.
Kisebb területen, relatíve mégis több görögdinnye termett, és a minőségi jó hazánkban.
Európában 17 éve nem volt ilyen terméskiesés: van, amiért kétszer annyit kell fizetni, mint tavaly ilyenkor…
Dinnyeszezon: most még néhány szupermarket-lánc is partner.
A Hokkaidó szigetén évenként megtartott dinnye nyitóárverésen tavaly ennél jóval drágábban kelt el a különleges gyümölcs.
Nagy ládákban ömlesztve érkezik a paprika és a paradicsom a Délalföldi Kertészek Szövetkezete szentesi üzemébe.