Lekvárfőző üzem indult Szomoron
Alacsony hőfokon működő, a gyümölcsök vitamintartalmát és ízanyagait megőrző lekvárfőző üzemet indított a Komárom-Esztergom megyei Szomoron a Barack-Virág Kft.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAlacsony hőfokon működő, a gyümölcsök vitamintartalmát és ízanyagait megőrző lekvárfőző üzemet indított a Komárom-Esztergom megyei Szomoron a Barack-Virág Kft.
A magyarországi háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 10 százaléka kerül a szemétbe, pedig tudatos vásárlással és fogyasztással egy család évente átlagosan 50 ezer forintot takaríthatna meg.
Több mint 13 ezer nehéz sorsú emberen segített idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja.
Egyre fontosabbak a rövid ellátási láncok az emberek élelmiszerrel való ellátásában világszerte, így Magyarországon is.
Fazekas Sándor egy szakmai delegáció élén kedden érkezett Sanghajba, ahol a városi mezőgazdasági bizottság titkárával, Csiang Pinggal tárgyalt.
A húsfeldolgozók technológiai fejlesztéséhez november 10-től, az állatbetegségek megelőzéséhez pedig 2015 januárjától igényelhető vissza nem térítendő támogatás.
Befejeződött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerének fejlesztési projektje, mely az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósult meg.
A jó minőségű élelmiszerek előállításának egyik feltétele a korszerű technológia alkalmazása.
Már 60 vállalkozás auditálása zárult eredményesen, így egyre több helyen kapható a védjeggyel jelölt kiváló minőségű magyar sertéshús (KMS).