Több mint 15 ezer látogató a SIRHA Budapest szakkiállításon
Több mint 15 ezer szakmai látogató vett részt az idén először rendezett SIRHA Budapest kiállításon.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreTöbb mint 15 ezer szakmai látogató vett részt az idén először rendezett SIRHA Budapest kiállításon.
Az elmúlt időszakban érezhetően, 70-ről 75 százalékra nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása.
Önálló nemzeti standdal és 13 magyar élelmiszeripari cég részvételével mutatkozik be Magyarország a tokiói FOODEX-en.
A piaci előrejelzések szerint Európában és a világban is nő a mezőgazdasági és élelmiszertermékek iránti kereslet.
A vetőmagtermesztés, a mezőgazdasági kutatás, a vadgazdálkodás és a jó minőségű, magasan feldolgozott magyar élelmiszeripari termékek exportja tartozhat a legfontosabb agrárgazdasági együttműködési területek közé Magyarország és Kazahsztán között.
A FAO/WHO élelmiszer-analitikai és mintavételi módszerekkel foglalkozó szakbizottsága 2014. március 3-7. között Budapesten tartja ülését.
Harmadik alkalommal mutatkoztak be magyar vállalatok a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében a világ egyik vezető élelmiszeripari szakkiállításán, a dubaji Gulfoodon: a 85 négyzetméteres magyar standon 16 vállalat mutatta be termékeit, lefedve a hazai export árualap szinte teljes spektrumát.
Oroszország várhatóan március közepén feloldja a Magyarországra vonatkozó élősertés, sertéshús, valamint sertéshúsból készült termékek importtilalmát.
Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak.
A sertések PRRS-mentesítése nem okoz kárt sem az országnak, sem az állattartóknak, a fertőzöttség a nagyobb telepeken is csak 10 százalékos, a fertőzött állatokat pedig a vágóhidakon szokásos körülmények között vágják le, nem kényszervágáson.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.