Budapesten ülésezik a FAO/WHO élelmiszer-analitikai és mintavételi szakbizottsága
A FAO/WHO élelmiszer-analitikai és mintavételi módszerekkel foglalkozó szakbizottsága 2014. március 3-7. között Budapesten tartja ülését.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA FAO/WHO élelmiszer-analitikai és mintavételi módszerekkel foglalkozó szakbizottsága 2014. március 3-7. között Budapesten tartja ülését.
Harmadik alkalommal mutatkoztak be magyar vállalatok a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében a világ egyik vezető élelmiszeripari szakkiállításán, a dubaji Gulfoodon: a 85 négyzetméteres magyar standon 16 vállalat mutatta be termékeit, lefedve a hazai export árualap szinte teljes spektrumát.
Oroszország várhatóan március közepén feloldja a Magyarországra vonatkozó élősertés, sertéshús, valamint sertéshúsból készült termékek importtilalmát.
Új tulajdonossal indul újra április elején az elmúlt év januárjában bezárt sátoraljaújhelyi húsüzem, a Zemplén-Food 1889 Kft. először 15-20 embert alkalmaz majd, míg az év végére már 30 dolgozóval számolnak.
A sertések PRRS-mentesítése nem okoz kárt sem az országnak, sem az állattartóknak, a fertőzöttség a nagyobb telepeken is csak 10 százalékos, a fertőzött állatokat pedig a vágóhidakon szokásos körülmények között vágják le, nem kényszervágáson.
A vidékfejlesztési miniszter rendeletben szabályozná, hogy a jövőben a pálinka és törkölypálinka, mint nemzeti ital és hungarikum kiemelt jelentőségére tekinettel országos pálinkaversenyt évente egyszer és kizárólag a Pálinka Nemzeti Tanács rendezhet.
A törökbálinti polgármester tájékoztatása szerint a szülők, a szolgáltató és a ő maga folyamatosan ellenőrzik a felszolgált étel minőségét a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola menzáján.
Az utóbbi években a legtöbb, 21 magyar cég részvételével megnyílt az orosz fővárosban hétfőn a Prodexpo nemzetközi élelmiszeripari kiállítás.
Elindult a nevezés a gyulai Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupára, amelynek keretében odaítélik a Magyarország legjobb pálinkája címet is.
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) támogatja és üdvözli a mezőgazdasági szakmai szervezetek és az élelmiszer-kiskereskedelem együttműködését.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.