A tej fontossága mindennapi életünkben
A minőségi tej fogyasztására hívják fel a figyelmet a Szent István Egyetem kutatói.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA minőségi tej fogyasztására hívják fel a figyelmet a Szent István Egyetem kutatói.
A SAATEN-UNION fajtái közül mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Itt legalább, úgy fest, bejött az áfacsökkentés…
A takarmányban lévő glicinhiány korlátozza a brojlertápok fehérjetartalmának csökkentését.
Országos szinten a durumbúza vetésterülete 30 ezer hektár körül lehet, ez a búzavetés 3 %-a.
A kísérlet során mérik a repce erukasav-, glükozinolát-, fehérje- és olajtartalmát is.
Pozitív hír lehet a hazai kukorica- és búzatermelőknek, hogy a régiós országok is fontolóra vették az első generációs bioetanol-bekeverési arányának növelését.
A szója tápértékét növeli, hogy keményítőt nem tartalmaz. A többi hüvelyes növényhez hasonlóan nem csak a szójamag, hanem az egész növény gazdag fehérjében.
A szója jövedelmező fehérje- és olajnövény, de komoly odafigyelést igényel, tápanyagszükségletének kielégítése mind az elemek, mind a víz szempontjából döntő jelentőségű.