Fehérjeháború: még kell hús, van jövő a takarmányágazatban
A fehérjepiacon párhuzamos a növekedés: a növényi termékek bővülnek, de a globális húsigény – főként baromfi – is nő.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA fehérjepiacon párhuzamos a növekedés: a növényi termékek bővülnek, de a globális húsigény – főként baromfi – is nő.
A mezőgazdaság sertéságazatában változatlan marad a sertésjóléti támogatás, nő az állomány, élénkül az export.
A mezőgazdaság nyúlhúságazatában több millió eurós kampány indul a hazai kereslet erősítése érdekében.
A GLP-1 gyógyszerek, súlycsökkentő terjedése átalakítja a mezőgazdaság és az élelmiszeripar húsfogyasztói piacát.
Egyre nő a húsfogyasztás, növekedést generál a mezőgazdasági állattartásban, de a húspótló/vegán termékek piaca is nő.
A FAO és az OECD szerint az állattenyésztés globálisan 14%-kal nő a következő 10 évben, főként a feltörekvő országokban.
A Távol-Kelet mezőgazdasága önellátásra törekszik, az európai sertéshúsexport és a fogyasztás is csökken.
A világ nagy húsfogyasztói közt vagyunk, de nagy hagyományai ellenére a halágazat lassan növekszik a mezőgazdaságban.
Világszerte nő a hús-, benne a baromfihúsfogyasztás, ami a hazai mezőgazdaság pulykaágazatának is mentőöv lehet.